Noodles met spitskool, hamreepjes

Noodles met spitskool, hamreepjes en omeletrolletjes

| 679 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,3
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Variatie, Gezin, Seizoen, 9 maanden, Eiwitrijk
Varken
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Lactose
Ei
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g NoodlesHerkomst: Stegeman
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 0.5 st SpitskoolHerkomst: Organicox
  • 1 el Gember Herkomst: La Grama
  • 100 g SchouderhamHerkomst: St. hendrick
  • 2 st Ei

Zelf toevoegen

  • 30 ml Melk
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente370 g
vita-scoreVitaliteit55 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq2.751 g
water-reduction-scoreWater45,6 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Schil of was de wortel en snijd klein. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein. Snijd de spitskool in parten, verwijder de harde stronk en snijd klein of rasp de kool. Snijd de ham in reepjes.
  2. Verhit olie in een wok of grote hapjespan en bak de ham bruin en knapperig. Schep uit de pan en roerbak in dezelfde pan de gember, kool, prei en wortel op een hoog vuur in 10 minuten beetgaar. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in circa 12 minuten gaar. Spoel de noodles daarna in een vergiet af met koud water en laat goed uitlekken.
  4. Breek ondertussen de eieren boven een schaal en schenk een beetje melk erbij. Kluts de eieren en breng op smaak met zout en (chili)peper. Verhit olie in een bakpan en bak op een laag vuur de omelet gaar. Rol de omelet op en snijd in stukken (en serveer op een houten prikkertje).
  5. Doe de noodles bij de groenten in de pan en roerbak nog enkele minuten op een hoog vuur. Breng de op smaak met sojasaus en serveer met de omelet en krokante ham.
TIPOok erg lekker met pinda's of kroepoek.

II

Udon noodles zijn dikke, zachte Japanse noodles gemaakt van tarwebloem, water en zout. In Azië worden de noodles vaak als comfort food gegeten. Vandaag serveren we de noodles o.a. met knapperige spitskool en omeletrolletjes. Heb je toevallig prikkertjes in huis, dan is het leuk om de omeletreepjes op het prikkertje te prikken.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie679 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker12 g
Vet26 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit36 g
Vezels9 g
Zout2.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Varken
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Lactose
Ei
Melk