Udon noodles met Shanghai paksoi tempeh en Légumaise

2,5
Gemiddelde van 14 reviews
676 kcal
240 g groente
Udon noodles met Shanghai paksoi

Shanghai paksoi is kleiner, maar ook knapperiger en voller van smaak dan de gewone paksoi. Deze losse bladkool doet met zijn zoete smaak ook denken aan Chinese kool. Udon noodles worden gemaakt van 100% tarwe. Ze hebben een iets plattere vorm dan soba noodles. Het is een heerlijke Japanse pasta die goed in de Europese keuken past. Heerlijk in combinatie met Légumaise wortel-gember.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon noodles in 8-10 minuten gaar. Giet het water af en spoel af onder de koude kraan.
  2. Was de Shanghai paksoi en halveer in de lengte. Was of schil de wortel en snijd in dunne linten of staafjes. Verhit een pan met een klein laagje water en kook of stoom de paksoi en wortel in 8-10 minuten gaar. Laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper. Bewaar het kookvocht.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Snijd de tempeh in kleine blokjes.
  4. Verwarm olie in een wok of bakpan en bak de ui, knoflook, rode peper en blokjes tempeh gedurende 2 minuten. Roerbak de noodles 3 minuten mee en breng op smaak met sojasaus.
  5. Verdeel de noodles, wortel en paksoi over de borden. Klop de Légumaise los met een beetje groente kookvocht en druppel over het gerecht.
TIP
Ook erg lekker met sesamzaadjes of pinda's.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Shanghai paksoiHerkomst: Puur Origine
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 150 g TempehHerkomst: Yakso
  • 150 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 el Sojasaus

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 90%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -86%
water-reduction-score
Water -92%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganLactosevrijLekker snelVegetarischEiwitrijk9 maandenVariatieSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie676 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels12 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Parelcouscous met geroosterde venkel
696 kcal
290 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Vegan,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Gezin
green deal badgeGroen Voordeel
Skordalia met boterbonen
747 kcal
270 g groente
Glutenvrij,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegan
Tom Kha Kai met pulled oesterzwam
739 kcal
270 g groente
9 maanden,   Seizoen,   Vegetarisch,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegan,   Variatie,   Lekker snel