150 g Légumaise wortel-gemberHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
125 g Udon noodlesHerkomst: Lima
170 g Tempeh gehaktHerkomst: de Hobbit
Zelf toevoegen
snufje Zout en peper
1 ml Sojasaus
2 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon noodles in 8-10 minuten gaar. Giet het water af en spoel af onder de koude kraan.
Was de shanghai paskoi en halveer in de lengte. Was of schil de wortel en snijd in dunne linten of staafjes. Verhit een pan met een klein laagje water en kook of stoom de paksoi en wortel in 8-10 minuten gaar. Laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper. Bewaar het kookvocht.
Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Verbrokkel het tempeh gehakt.
Verwarm olie in een wok of bakpan en bak de ui, knoflook, rode peper en tempeh gehakt gedurende 2 minuten. Roerbak de noodles 3 minuten mee en breng op smaak met sojasaus.
Verdeel de noodles, wortel en paksoi over de borden. Klop de Légumaise los met een beetje groente kookvocht en druppel over het gerecht.
TIPOok erg lekker met sesamzaadjes en verse koriander.
II
Shanghai paksoi is kleiner, maar ook knapperiger en voller van smaak dan de gewone paksoi. Deze losse bladkool doet met zijn zoete smaak ook denken aan Chinese kool. Udon noodles worden gemaakt van 100% tarwe. Ze hebben een iets plattere vorm dan soba noodles. Het is een heerlijke Japanse pasta die goed in de Europese keuken past. Heerlijk in combinatie met Légumaise wortel-gember, van nature een bron van vitamine A en rijk aan Omega-3 vetzuren.