Udon noodles met shanghai paksoi

Udon noodles met shanghai paksoi en Légumaise wortel-gember

| 676 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegan, Lactosevrij, Lekker snel, Vegetarisch, Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Seizoen, Gezin
Gluten
Tarwe
Sojabonen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Shanghai paksoi
  • 150 g Légumaise wortel-gemberHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 125 g Udon noodlesHerkomst: Lima
  • 170 g Tempeh gehaktHerkomst: de Hobbit

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 ml Sojasaus
  • 2 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon noodles in 8-10 minuten gaar. Giet het water af en spoel af onder de koude kraan.
  2. Was de shanghai paskoi en halveer in de lengte. Was of schil de wortel en snijd in dunne linten of staafjes. Verhit een pan met een klein laagje water en kook of stoom de paksoi en wortel in 8-10 minuten gaar. Laat goed uitlekken en breng op smaak met zout en peper. Bewaar het kookvocht.
  3. Pel de ui en snijd in partjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Verbrokkel het tempeh gehakt.
  4. Verwarm olie in een wok of bakpan en bak de ui, knoflook, rode peper en tempeh gehakt gedurende 2 minuten. Roerbak de noodles 3 minuten mee en breng op smaak met sojasaus.
  5. Verdeel de noodles, wortel en paksoi over de borden. Klop de Légumaise los met een beetje groente kookvocht en druppel over het gerecht.
TIPOok erg lekker met sesamzaadjes en verse koriander.

II

Shanghai paksoi is kleiner, maar ook knapperiger en voller van smaak dan de gewone paksoi. Deze losse bladkool doet met zijn zoete smaak ook denken aan Chinese kool. Udon noodles worden gemaakt van 100% tarwe. Ze hebben een iets plattere vorm dan soba noodles. Het is een heerlijke Japanse pasta die goed in de Europese keuken past. Heerlijk in combinatie met Légumaise wortel-gember, van nature een bron van vitamine A en rijk aan Omega-3 vetzuren.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie676 kcal
Koolhydraten56 g
Suiker12 g
Vet36 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit27 g
Vezels12 g
Zout2 g

Allergenen informatie

Gluten
Tarwe
Sojabonen