Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Gezin, 9 maanden, Variatie, Eiwitrijk, Lekker snel, Seizoen
TarweGlutenLactoseMelkVarkenPaprika
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
75 ml Volle yoghurtHerkomst: Pur Natur
200 g Varkensshoarma
2 st Flammkuchendeeg
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
1 st PreiHerkomst: Peeters
2 st TomaatHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit83 Punten
CO2eq1.152 g
Water30,1 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 230 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg het flammkuchendeeg op de bakplaat en bak 3-5 minuten onderin de oven tot het deeg lichtbruin kleurt. Haal dan weer uit de oven en leg opzij.
Pel de ui en snijd in ringen. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd in ringen. Laat goed uitlekken. Was de tomaat en snijd in plakjes.
Verhit olie in een bakpan en roerbak het shoarmavlees met de prei en de helft van de ui, enkele minuten op een hoog vuur.
Beleg het voorgebakken flammkuchendeeg met het shoarmavlees mengsel. Leg de tomaat en overige ui erop en bak nog circa 10 minuten boven in de hete oven.
Roer de yoghurt met een beetje olijfolie (of water) los in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Druppel de knoflookyoghurt vlak voor het serveren over de flammkuchen.
TIPHeb je nog kaas in huis? Dan kun je een beetje over de flammkuchen raspen.
II
Flammkuchen met shoarma? Ja, dat kan! Je krijgt een soort heerlijke taart waarop je alle ingredienten bij elkaar hebt. Eén hap en je kunt direct genieten van al het lekkers!