Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was of schil de aardpeer, zoete aardappel en wortel en snijd alles in kleine gelijke stukken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en plet fijn. Snijd de verse rozemarijn fijn.
Doe alle groenten in een kom en hussel met verse rozemarijn, olie, balsamicoazijn, zout en peper. Spreid alles uit over de bakplaat en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de groenten halverwege om. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Verhit intussen olie in een bakpan en bak de kalfssaucijzen rondom bruin en gaar in 10 minuten.
Serveer de kalfssaucijzen met de geroosterde groenten.
TIPHeb je nog restantjes (harde) groenten liggen? Snijd klein en leg het op de plaat erbij.
II
Vandaag een verrassend lekkere traybake op het menu met onder andere aardpeer. De zachte smaak van aardpeer lijkt een beetje op die van de artisjok. De biologische knolletjes hoeven voor het koken niet geschild te worden (mag wel). Aardperen kun je gebakken, gekookt maar ook rauw eten. Ze zijn rijk aan ijzer, fosfor en vitamine B1. Onze biologische aardperen worden geleverd door Arenosa in Lelystad.