Traybake met voorjaarsgroente en olijfkruidpesto
Nog geen reviews
641 kcal
310 g groente

Een traybake met een wel heel bijzondere pesto: olijfkruidpesto! Dit kruid is ook wel bekend als heiligenbloem en komt uit het Middellandse Zeegebied. De stengels en bladeren geuren én smaken verrassend naar ingemaakte olijven. Perfect in Mediterraanse gerechten en dus om bijvoorbeeld een pesto mee te maken.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Was of schil de aardappels en schil de koolrabi. Snijd alles in kleine gelijke, niet al te grote, stukken. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
- Doe alles in een ruime kom en meng met olie, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit, spreid alles uit over de bakplaat en rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Leg 5-10 minuten voor de eindtijd de tomaatjes op de bakplaat bij de aardappels en koolrabi en bak mee. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Maak intussen de olijfkruidpesto. Mix of hak de olijfkruid, de helft van de hazelnoten en de helft van de geraspte kaas, limoenrasp en -sap en de overgebleven olijfolie (extra vierge) in een hakmolen of met een staafmixer tot een pesto. Kruid met zout en peper.
- Serveer de traybake en verdeel de olijfkruidpesto erover. Garneer met de overgebleven hazelnoten en geraspte kaas.
TIP
Kook de aardappels 10 minuten voordat je ze in de oven doet zodat ze sneller gaar worden.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels (vastkokend)Herkomst: E van de Vijver
- 1 st KoolrabiHerkomst: de Waog
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
- 1 st OlijfkruidHerkomst: Herbio
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 2 el Olijfolie extra vierge
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -39%
Groente + 146%
Vitaliteit + 55%
CO2 eq -73%
Water -36%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, 9 maanden, Vegetarisch, Variatie, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie641 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit19 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Noten
Melk