Verwarm de oven voor op 200 ºC graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappeltjes en snijd kleiner.
Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Meng de aardappels met de broccoli, besprenkel met olijfolie en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de vinaigrette. Hak de helft van de oregano en meng deze door de olijfolie, citroensap, (witte wijn)azijn en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de tomaatjes. Leg 10 minuten voor tijd de tomaatjes en mozzarella op de bakplaat bij de aardappels en broccoli en bak mee. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrillstand aan.
Serveer de traybake met de vinaigrette en strooi de overgebleven oregano erover.
TIPJe kunt de mozzarella laten marineren in de oregano-vinaigrette voor extra smaak.
II
Dit recept is perfect als je nog even de krant wilt lezen of een spelletje wilt doen met de kinderen. Je legt alle ingrediënten op een bakplaat (traybake) en zet deze in de oven. Een heerlijk sausje erbij om aan het einde eroverheen te gieten en klaar is de bakplaat. De oregano kun je voor kleintjes apart houden.