Traybake met krieltjes, maïs en chipolata en een prei-vinaigrette
4,0
745 kcal
270 g groente
Koken, grillen, BBQ-en, poffen of vermalen tot meel. Met maïs kun je alle kanten op. Maïs is eigenlijk een graangewas maar wordt gegeten als groente. We eten alleen suikermaïs, met zijn zoete, gele korrels. Wat je langs de weg ziet staan, is meestal snijmaïs, een zetmeelrijk veevoer.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Krieltjes Herkomst: Eerste
- 1 st Maïskolf Herkomst: Overesch
- 200 g Varkenschipolata worstjes Herkomst: Future Food Group
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 2 st Prei Herkomst: Heerlijke oogst
- 3 el Olijfolie
- 1 tl Paprikapoeder
- 1 tl Mosterd
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de krieltjes, snijd kleiner en kook 10-12 minuten.
- Verwijder de bladeren van de maïskolf, snijd in stukken (gebruik een scherp mes) en kook halverwege met de krieltjes mee. Giet daarna het water af en laat uitdampen.
- Snijd de chipolata in stukken. Doe de chipolata, krieltjes en maïs in een ruime braadslede of spreid uit over de bakplaat. Besprenkel royaal met olie en kruid met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Bak nog eens 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
- Pel en snipper de sjalot. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd heel klein. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de sjalot en prei 5 minuten op een middelhoog vuur. Schep op een bord en zet opzij. Klop de mosterd, azijn, olijfolie extra vierge, peper en een snuf zout goed door elkaar. Schep dit door de prei en sjalot.
- Serveer de krieltjes, maïs en chipolata uit de oven en verdeel de prei-vinaigrette erover.
TIP
Besmeer de maïskolf met wat boter, peper en zout, heerlijk! Wil je de oven niet gebruiken? Je kunt alles ook opbakken in een pan.4,0
Meet hoe goed je eet
True price -26%
Groente + 114%
Vitaliteit + 22%
CO2 eq -63%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Variatie, 9 maanden, Glutenvrij, Seizoen, Eiwitrijk, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie745 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker18 g
Vet32 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels15 g
Zout1.9 g
Allergenen informatie
Varken
Rund
Mais


