Tostada met vegan gehakt groenten en bonenpuree

Nog geen reviews
824 kcal
210 g groente
Tostada met vegan gehakt

Vandaag staat er een Mexicaans tortilla gerecht op het menu. Het gerecht heet 'tostada', wat 'geroosterd' betekent. De basis van een tostada is een knapperige wrap met een bonenpuree. De toppings kunnen per regio verschillen. De tostada van vandaag maken we met vegan gehakt, courgette, tomaat en een frisse vegan yoghurtsaus.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de courgette en snijd in blokjes. Verhit olie in een bakpan en roerbak het vegan gehakt samen met de courgette enkele minuten. Breng op smaak de Mexicaanse kruiden. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om zo het mengsel warm te houden.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Spoel de adukibonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken. Fruit de ui en knoflook 2 minuten in het overgebleven vet. Verwarm de bonen mee en voeg een scheutje water toe. Stamp het daarna tot een puree of pureer met een staafmixer.
  3. Verhit een droge bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortilla's goudbruin.
  4. Was de tomaat en snijd in dunne plakjes. Besmeer de tortilla's met de bonenpuree en beleg met de tomaat en het courgette-vegan gehaktmengsel.
  5. Klop een beetje plantaardige yoghurt los met olijfolie en peper en druppel wat over de tostada.
TIP
Je kunt de bonenpuree ook als dipje gebruiken met verse groenten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
  • 180 g Vegan gehaktHerkomst: Prolatere
  • 2 tl Mexicaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g AdukibonenHerkomst: Amaizin
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 3 st Tortilla wraps extra vezelHerkomst: Amaizin
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 4 ml Plantaardige yoghurt
  • snufje (Chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 67%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -63%
water-reduction-score
Water+ 1%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie824 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker11 g
Vet40 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit31 g
Vezels15 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Sojabonen
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Parelcouscous met geroosterde venkel
696 kcal
290 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Vegan,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Gezin
green deal badgeGroen Voordeel
Skordalia met boterbonen
747 kcal
270 g groente
Glutenvrij,   Vegetarisch,   9 maanden,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegan
Tom Kha Kai met pulled oesterzwam
739 kcal
270 g groente
9 maanden,   Seizoen,   Vegetarisch,   Gezin,   Lactosevrij,   Vegan,   Variatie,   Lekker snel