Tostada met tempeh gehakt groenten en kidneybonenpuree
Nog geen reviews
752 kcal
0 g groente
![Tostada met tempeh gehakt](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/HzHSHX-R13-Tostada-kidneybonenpuree-KLEIN.jpg)
Vandaag staat er een Mexicaans tortilla gerecht op het menu. Het gerecht heet 'tostada', wat 'geroosterd' betekent. De basis van een tostada is een knapperige wrap met een bonenpuree. De toppings kunnen per regio verschillen. De tostada van vandaag maken we met vegan gehakt, courgette, tomaat en een frisse soja yoghurtsaus.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de courgette en snijd in blokjes.
- Verhit olie in een bakpan en bak het tempeh gehakt samen met de courgette. Breng op smaak cajunkruiden en (chili)peper. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om zo het mengsel warm te houden.
- Spoel de kidneybonen af onder de kraan en laat uitlekken. Fruit in het overgebleven vet van de pan de ui en knoflook 2 minuten. Verwarm de kidneybonen mee en voeg een scheutje water toe. Stamp het daarna tot een puree of pureer met een staafmixer.
- Was de tomaat en snijd in plakjes.
- Verhit een droge bakpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortilla's goudbruin (of gebruik de oven). Besmeer met de kidneybonenpuree en beleg met het tempeh gehakt-courgette mengsel en de tomaat. Klop een beetje plantaardige yoghurt los met olijfolie en peper en druppel wat over de tostada.
TIP
Je kunt de spread ook als dipje gebruiken met verse groenten. Ook lekker met sla.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st Knoflookteen
- 1 st CourgetteHerkomst: Peeters
- 170 g Tempeh gehaktHerkomst: de Hobbit
- 2 tl CajunkruidenHerkomst: het blauwe huis
- 400 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
- 2 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
- 2 el Bakolie
- 4 ml Plantaardige yoghurt
- snufje (Chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -4%
Groente -100%
Vitaliteit+ 24%
CO2eq -73%
Water -26%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegan, Lactosevrij, Vegetarisch
Voedingswaarden
Per portieEnergie752 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker15 g
Vet32 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels17 g
Zout2.2 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Peulvruchten
Gluten
Tarwe
Vergelijkbare recepten
646 kcal
300 g groente
Gezin, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden, Afvallen, Vegan, Glutenvrij
661 kcal
280 g groente
Vegan, Glutenvrij, Vegetarisch, 9 maanden, Lactosevrij, Variatie, Gezin, Seizoen
789 kcal
230 g groente
Gezin, Lactosevrij, 9 maanden, Variatie, Vegan, Lekker snel, Vegetarisch, Seizoen, Glutenvrij
652 kcal
220 g groente
Vegetarisch, Lactosevrij, 9 maanden, Vegan, Seizoen, Variatie, Afvallen, Gezin, Lekker snel