Tostada met kidneybonenpuree groenten en gehakt

Nog geen reviews
818 kcal
0 g groente
Tostada met kidneybonenpuree
arrow down

Vandaag staat er een Mexicaans tortilla gerecht op het menu. Het gerecht heet 'tostada', wat 'geroosterd' betekent. De basis van een tostada is een knapperige wrap met een bonenpuree. De toppings kunnen per regio verschillen. De tostada van vandaag maken we met gehakt, courgette, tomaat en een frisse yoghurtsaus.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de courgette en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd in blokjes of plakjes.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt samen met de courgette. Breng op smaak met de gehaktkruiden. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om het gehaktmengsel warm te houden.
  3. Spoel de kidneybonen in een zeef af onder de kraan en laat uitlekken. Fruit in het overgebleven vet van de pan de ui en knoflook 2 minuten. Verwarm de kidneybonen mee.
  4. Doe de bonen, ui en knoflook in en kom en voeg een scheutje water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree (voeg eventueel nog een scheutje water toe voor een smeuïg geheel). Breng verder op smaak met (chili)peper.
  5. Verhit een droge koekenpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortilla's goudbruin. Besmeer met de kidneybonenpuree en beleg met het gehakt-courgette mengsel en de tomaat. Klop een beetje yoghurt los met olijfolie, zout en peper en druppel wat over de tostada of serveer ernaast.
TIP
Je kunt de tomaat ook meebakken met het gehakt. Ook lekker met sla en/of geraspte kaas.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 2 tl GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 400 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 4 ml Yoghurt
  • snufje (Chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 22%
co2-reduction-score
CO2eq+ 173%
water-reduction-score
Water+ 146%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenGezinLekker snelVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie818 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker16 g
Vet38 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit41 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Gluten
Melk
Peulvruchten
Rund
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
bio-logobcorp-logo
ekomenu logovoel je lekker
FacebookInstagramPinterestTwitter

© 2024. All rights Reserved.