200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
Zelf toevoegen
4 ml Yoghurt
2 el Bakolie
snufje (Chili)peper
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit67 Punten
CO2eq4.612 g
Water157,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de courgette en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd in blokjes of plakjes.
Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt samen met de courgette. Breng op smaak met de gehaktkruiden. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om het gehaktmengsel warm te houden.
Spoel de kidneybonen in een zeef af onder de kraan en laat uitlekken. Fruit in het overgebleven vet van de pan de ui en knoflook 2 minuten. Verwarm de kidneybonen mee.
Doe de bonen, ui en knoflook in en kom en voeg een scheutje water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree (voeg eventueel nog een scheutje water toe voor een smeuïg geheel). Breng verder op smaak met (chili)peper.
Verhit een droge koekenpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortilla's goudbruin. Besmeer met de kidneybonenpuree en beleg met het gehakt-courgette mengsel en de tomaat. Klop een beetje yoghurt los met olijfolie, zout en peper en druppel wat over de tostada of serveer ernaast.
TIPJe kunt de tomaat ook meebakken met het gehakt. Ook lekker met sla en/of geraspte kaas.
II
Vandaag staat er een Mexicaans tortilla gerecht op het menu. Het gerecht heet 'tostada', wat 'geroosterd' betekent. De basis van een tostada is een knapperige wrap met een bonenpuree. De toppings kunnen per regio verschillen. De tostada van vandaag maken we met gehakt, courgette, tomaat en een frisse yoghurtsaus.