Tostada met kidneybonenpuree

Tostada met kidneybonenpuree groenten en gehakt

| 818 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
9 maanden, Gezin, Lekker snel, Variatie
Lactose
Gluten
Melk
Peulvruchten
Rund
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 1 st Knoflookteen
  • 400 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
  • 2 el GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • 4 ml Yoghurt
  • 2 el Bakolie
  • snufje (Chili)peper

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit67 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.612 g
water-reduction-scoreWater157,3 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de courgette en snijd in blokjes. Was de tomaat en snijd in blokjes of plakjes.
  2. Verhit bakolie in een koekenpan en rul het gehakt samen met de courgette. Breng op smaak met de gehaktkruiden. Schep uit de pan en dek af met aluminiumfolie om het gehaktmengsel warm te houden.
  3. Spoel de kidneybonen in een zeef af onder de kraan en laat uitlekken. Fruit in het overgebleven vet van de pan de ui en knoflook 2 minuten. Verwarm de kidneybonen mee.
  4. Doe de bonen, ui en knoflook in en kom en voeg een scheutje water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree (voeg eventueel nog een scheutje water toe voor een smeuïg geheel). Breng verder op smaak met (chili)peper.
  5. Verhit een droge koekenpan (of gebruik 2 pannen) en bak de tortilla's goudbruin. Besmeer met de kidneybonenpuree en beleg met het gehakt-courgette mengsel en de tomaat. Klop een beetje yoghurt los met olijfolie, zout en peper en druppel wat over de tostada of serveer ernaast.
TIPJe kunt de tomaat ook meebakken met het gehakt. Ook lekker met sla en/of geraspte kaas.

II

Vandaag staat er een Mexicaans tortilla gerecht op het menu. Het gerecht heet 'tostada', wat 'geroosterd' betekent. De basis van een tostada is een knapperige wrap met een bonenpuree. De toppings kunnen per regio verschillen. De tostada van vandaag maken we met gehakt, courgette, tomaat en een frisse yoghurtsaus.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie818 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker16 g
Vet38 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit41 g
Vezels12 g
Zout2.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Lactose
Gluten
Melk
Peulvruchten
Rund
Tarwe