Toscaanse groentesoep

Toscaanse groentesoep met palmkool en witte bonen

| 535 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Koolhydraatbewust, Glutenvrij, Afvallen
Peulvruchten
Mais
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 el Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 2 st Knoflookteen
  • 400 g Cherrytomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
  • 200 g Witte bonen
  • 200 g PalmkoolHerkomst: Oegema
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie
  • 70 g Tomatenpuree

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Peper
  • 300 ml Water

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.558 g
water-reduction-scoreWater62,7 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Schil de wortel en snijd klein. Verwarm olie en tomatenpuree in een soeppan en fruit de ui en wortel een aantal minuten op een laag vuur. Voeg het water toe, verkruimel het groentebouillontablet erboven en breng aan de kook. Temper daarna het vuur.
  2. Was intussen de palmkool, verwijder eventueel de harde nerven en snijd klein. Voeg de palmkool toe aan de soep en kook mee.
  3. Spoel de bonen in een zeef onder de kraan. Voeg de bonen en cherrytomaten in tomatensaus toe aan de soep. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper. Laat de soep 10 minuten afgedekt heel zachtjes koken.
  4. Serveer de soep in mooie kommen en strooi de Parmezaanse kaas erover.
TIPDe harde nerven van de palmkool kun je eventueel heel fijn snijden, opbakken in een bakpan en aan de soep toevoegen. Ook lekker met pijnboompitjes.

II

Vandaag op het menu een familielid van de boerenkool. Palmkool wordt ook wel cavolo nero genoemd. De naam ‘palmkool’ is te danken aan het uiterlijk: de kool heeft lange smalle bladeren, net als een palmboom. Deze vergeten groente wordt nu langzamerhand weer populair, en terecht!

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie535 kcal
Koolhydraten33 g
Suiker13 g
Vet32 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels12 g
Zout1.3 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Peulvruchten
Mais
Melk