Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de radijsjes en verwijder de steeltjes en het blad. Snijd de radijsjes in hele dunne plakjes. Was de rucola en snijd wat kleiner. Hussel alles door elkaar en besprenkel met azijn en olijfolie extra vierge en kruid met zout en peper. Zet opzij zodat de smaken kunnen intrekken.
Pel en snipper de knoflook. Pel de sjalot en snijd de ene helft in ringen en snipper de andere helft. Was de tomaat en snijd de ene helft in dunne plakjes en snijd de andere helft klein. Verhit olie in een bakpan en bak de gesnipperde ui en knoflook samen met de kleingesneden tomaat (niet de plakjes) op een middelhoog vuur. Doe de tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee. Voeg een scheutje water toe zodat je een sausje krijgt en breng op smaak met zout en peper.
Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd in stukken. Besmeer de wraps met de tomatensaus en beleg met de tomatenplakjes, ui ringen en mozzarella.
Bak de tortizza's circa 10 minuten in de hete oven tot de mozzarella is gesmolten en de wraps krokant gaar zijn. Serveer de rucola salade ernaast. Of verdeel wat rucola over de wraps van degene die dat lekker vinden.
TIPJe kunt ook een simpele kruidenolie maken van de rucola en olijfolie extra vierge en dit over de tortizza's druppelen.
II
Een tortizza? Dat is een combi van een tortilla en een pizza. Dus eigenlijk een stiekeme manier om pizza te eten op een beetje verantwoorde manier, daarom kan deze ook prima door de weeks. Je belegt de wraps met tomatensaus en mozzarella. Aftoppen met een plukje rucola en een frisse salade ernaast. En je zit binnen 20 minuten aan tafel!