Gezin, Ketogeen, Variatie, Lactosevrij, 9 maanden, Lekker snel
RundTarweGlutenMaisPeulvruchten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st Knoflookteen
100 g Tomatenpuree
1 st UiHerkomst: TVA Organics
2 st RomatomaatHerkomst: Solid
200 g Maïs
200 g KidneybonenHerkomst: La bio idea
200 g Rundergehakt
2 el CajunkruidenHerkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Vitaliteit69 Punten
CO2eq3.542 g
Water110,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Pel de knoflook en pers het erbovenuit. Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
Spoel de kidneybonen en maïs in een zeef onder de kraan. Was de tomaten en snijd klein. Voeg de tomatenpuree, tomaten, maïs, kidneybonen toe aan het gehakt. Breng op smaak met cajunkruiden, zout en (chili)peper en bak voor 5 minuten mee.
Bak de tortillawraps lichtbruin in een droge bakpan.
Verdeel het gehakt-groentenmengsel over de tortilla's. Serveer de tortilla's opgerold of dichtgevouwen.
TIPOok erg lekker met ijsbergsla, geraspte kaas en zure room.
II
Mmm, tortilla wraps op het menu! We vullen de wraps onder andere met rode kidneybonen, tomaat, maïs en rundergehakt. We maken het gerecht lekker pittig met cajunkruiden. Kidneybonen zijn erg gezond. Ze bevatten niet alleen heel veel vezels en eiwitten, maar ze zijn ook een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen.