Verwarm de oven voor op 200 °C. Pel en snipper de ui. Was de prei, snijd in ringen en spoel in een vergiet af onder de kraan. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de kidneybonen in een zeef af onder de kraan.
Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui en prei 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de tomaat toe en laat zachtjes pruttelen. Doe tenslotte de kidneybonen erbij en verwarm nog 5 minuten. Breng op smaak met peper.
Snijd intussen de little gem in reepjes en was onder de kraan. Doe in een kom en breng eventueel op smaak met olijfolie extra vierge.
Pak ovenbestendige kommen. Vet een tortilla wrap aan één kant in met een beetje olie en duw de wrap met de ingevette kant naar beneden in de kom. Zet voor 6 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de wraps goudbruin kleuren en stevig aanvoelen.
Haal de tortilla's voorzichtig uit de kommetjes - je hebt nu een bakje - en vul ze eerst met wat sla en daarbovenop het kidneybonen mengsel. Bestrooi met de geraspte kaas en serveer eventueel de overgebleven ingrediënten ernaast.
TIPOok lekker met komijn en paprikapoeder of met tortilla chips ernaast.
II
Zien deze tortilla bakjes er niet gezellig uit? En ze zijn nog lekker ook! Kidneybonen vallen onder peulvruchten en zijn super gezond. Naast dat ze veel vezels en eiwitten bevatten, zijn ze ook een goede bron van verschillende vitaminen en mineralen. Peulvruchten staan er bekend om je bloedvaten gezond te houden.