Vegan kapsalon met pulled jackfruit zoete aardappelfriet en knoflooksaus

3,9
Gemiddelde van 20 reviews
717 kcal
380 g groente
Vegan kapsalon met pulled jackfruit
arrow down

Jackfruit is een leuke en lekkere vleesvervanger vanwege de vlezige structuur. Deze Aziatische vrucht, ook wel nangka genoemd, kan wel 55 kilo kan wegen. Rijpe jackfruit een heeft een sterke, zoetige smaak terwijl een jonge vrucht (die we in dit gerecht gebruiken) een neutrale smaak heeft. Perfect om lekker te kruiden.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels (zoete en gewone) en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
  2. Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de slablaadjes, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Laat de jackfruit goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat kleine stukjes/reepjes overblijven.
  3. Verwarm olie in een bakpan en bak de ui 2 minuten. Voeg de paprika en jackfruit toe en bak 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met piri piri kruiden, zout en peper.
  4. Doe de sojayoghurt in een kommetje. Schenk olijfolie extra vierge erbij en pers de knoflook erboven uit. Klop er een sausje van en breng verder op smaak met zout en peper.
  5. Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla erover, schep de jackfruit erop en maak af met grof gehakte cashewnoten en de knoflooksaus.
TIP
Je kunt er ook voor kiezen om zelf nog wat (vegan) kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 300 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st Little gemHerkomst: De Eerste
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 400 g JackfruitHerkomst: Fairtrade
  • 2 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 150 g Soja yoghurtHerkomst: Sojade
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq+ 6%
water-reduction-score
Water+ 16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLactosevrijVeganGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie717 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker21 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit15 g
Vezels19 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Noten
Sojabonen
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan