Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan, Glutenvrij
PaprikaNotenSojabonen
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
400 g JackfruitHerkomst: Fairtrade
150 g Soja yoghurtHerkomst: Sojade
25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
2 el Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
1 st Little gemHerkomst: G's
250 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
400 g Zoete aardappelHerkomst: Waog
300 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Smits van Oijen
Zelf toevoegen
2 el Olie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente380 g
Vitaliteit91 Punten
CO2eq1.784 g
Water74,1 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels (zoete en gewone) en snijd in dunne frieten. Spreid uit uit over de bakplaat en besprenkel met olie. Breng op smaak met zout en peper en plaats 25-30 minuten boven in de oven tot de frieten goudbruin zijn. Zet eventueel de laatste minuut de grillstand aan.
Pel intussen de ui en snijd in halve ringen. Was de slablaadjes, laat goed uitlekken en snijd in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Laat de jackfruit goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Gebruik 2 vorken om de stukjes jackfruit uit elkaar te trekken zodat kleine stukjes/reepjes overblijven.
Verwarm olie in een bakpan en bak de ui 2 minuten. Voeg de paprika en jackfruit toe en bak 3-5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met piri piri kruiden, zout en peper.
Doe de sojayoghurt in een kommetje. Schenk olijfolie extra vierge erbij en pers de knoflook erboven uit. Klop er een sausje van en breng verder op smaak met zout en peper.
Haal de frieten uit de oven en doe ze in een royale schaal (of direct op de borden). Verdeel de sla erover, schep de jackfruit erop en maak af met grof gehakte cashewnoten en de knoflooksaus.
TIPJe kunt er ook voor kiezen om zelf nog wat (vegan) kaas over de kapsalon te strooien en deze te laten smelten in de oven.
II
Jackfruit is een leuke en lekkere vleesvervanger vanwege de vlezige structuur. Deze Aziatische vrucht, ook wel nangka genoemd, kan wel 55 kilo kan wegen. Rijpe jackfruit een heeft een sterke, zoetige smaak terwijl een jonge vrucht (die we in dit gerecht gebruiken) een neutrale smaak heeft. Perfect om lekker te kruiden.