Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de krieltjes en snijd doormidden. Spreid de krieltjes uit over de bakplaat, besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak alvast 15 minuten in het midden van de oven.
Pel ondertussen de ui en snijd in partjes. Schil de aardpeer en snijd in stukken. Haal de krieltjes na 15 minuten uit de oven, schep om en schuif naar de zijkant. Verdeel de ui, aardpeer en pompoen ernaast. Besprenkel met olie en breng op smaak met zout en peper. Bak nog 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuten de ovengrillstand aan.
Verhit olie (of verwarm boter als je dat lekkerder vindt) in een kleine bakpan. Kruid de schelvis met zout en peper en bak in 8-10 minuten gaar.
Pel de knoflook en hak de dille grof. Klop de yoghurt met olijfolie los in een kommetje, pers de knoflook erboven uit en meng de helft van de dille erdoor. Breng verder op smaak met zout en peper.
Serveer de schelvis met de overgebleven dille en schep de krieltjes en groenten ernaast. Lekker met de yoghurt-dillesaus.
TIPWil je helemaal geen pannen gebruiken? Je kunt de schelvis ook de laatste 8 minuten meebakken in de oven.
II
Deze winterse traybake is super makkelijk en o zo lekker. Je schuift de krieltjes en de groenten in de oven en hij doet de rest van het werk. Ondertussen alleen even de vis bakken en een heerlijk yoghurt-dillesausje maken en je bent klaar! Niet zo'n spruitjesfan? Door de spruitjes te marineren in ketjap ga je ze zeker waarderen.