Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Vegetarisch, Lactosevrij, Vegan
TarweSelderijGlutenNoten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
1 st PreiHerkomst: Peeters
1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
40 g KarmasanHerkomst: Charley's all is fair
2 st TomaatHerkomst: Solid
0.5 st BleekselderijHerkomst: Organicox
70 g Tomatenpuree
Zelf toevoegen
2 el Olie
2 el Italiaanse kruiden
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente240 g
Vitaliteit89 Punten
CO2eq735 g
Water88,2 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8-9 minuten al dente. Giet het water af en bewaar wat kookvocht.
Pel en snipper de sjalot. Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
Verhit olie in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de prei en tomatenpuree toe en bak 4-5 minuten op een middelhoog vuur.
Was de tomaat en bleekselderij en snijd klein. Voeg toe aan de pan, schenk het kookvocht erbij en laat 10 minuten afgedekt zachtjes pruttelen. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
Serveer de spaghetti met een flinke schep saus en strooi de Karmasan erover.
TIPDe saus is ook verrukkelijk met een scheutje rode wijn.
II
Vandaag een verrukkelijke klassieker op het menu. Wat dit gerecht zo bijzonder en lekker maakt is de biologische en plantaardige variant op Parmezaanse kaas. Onze Karmasan is hartig en geeft het deze spaghetti een heerlijke crunch.