Soul bowl met broccoli en froached eggs rode rijst en sesamsaus
3,6
690 kcal
260 g groente
Een bowl vol met gezonde én lekkere dingen om na een drukke dag met z'n allen uitgebreid van te genieten. Rode rijst met broccoli, radijsjes en rode ui voor de liefhebber. Je maakt het af met een sausje van sesam, limoen en mayonaise of yoghurt. Erop: een froached egg: een gepocheerd ei die je kort bak. Krokant van buiten en fluweelzacht van binnen. Ultiem eten voor de soul.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 150 g Rode rijst Herkomst: Do-it
- 1 st Broccoli Herkomst: Lexportia
- 2 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 bosje Radijs Herkomst: Be-leaf
- 25 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 0.5 st Limoen Herkomst: Fair trasa
- 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
- 1 tl Chilivlokken Herkomst: Organic Flavour Company
- 1 el Mayonaise (of yoghurt)
- 2 el Azijn
- 2 el Olie
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
- Snijd intussen de broccoli in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Pel en snipper de sjalot en snijd de radijsjes in plakjes. Meng de sesamzaadjes met de mayonaise (of yoghurt) en een deel van de limoensap.
- Breng een pan met water aan de kook. Kook of stoom de broccoli in 4-5 minuten beetgaar en schep uit de pan. Breng het water weer aan de kook met de azijn en maak een draaikolk met een lepel. Breek de eieren één voor één in een bakje en pocheer ze om beurten ongeveer 3 minuten in de draaikolk. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapier. Pocheer dan het volgende eitje.
- Verhit royaal olie in een bakpan en bak de gepocheerde eieren samen met de sjalotjes kort aan beide kanten. Kruid met peper en zout. En als je het lekker vindt: de chili-vlokken.
- Schep de rijst in de kommen en verdeel de broccoli, radijsjes en sjalot in de kommen. Schenk het sesamsausje erover en leg een 'froached egg' erboven op.
TIP
Je kunt ook de eieren kort bakken voor een sneller gerecht. De radijsjes en sjalot kun je ook marineren in azijn en zout.3,6
Meet hoe goed je eet
True price -38%
Groente + 106%
Vitaliteit + 47%
CO2 eq -65%
Water -73%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Afvallen, Lactosevrij, Glutenvrij, Gezin
Voedingswaarden
Per portieEnergie690 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker7 g
Vet35 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit22 g
Vezels10 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Ei
Sesamzaad


