Skordalia (Griekse aardappelpuree) met varkensfilet en dille
4,1
723 kcal
250 g groente
Skordalia is een dikke Griekse knoflook-aardappelpuree. Van deze aardappelpuree ga je zeker een beetje stralen. De puree wordt lekker zacht dankzij de citroensap, knoflook en olijfolie. Een heerlijk smeuïg geheel. Erbij: de beste biologische varkenslapjes van het land en lekker knapperige groenten. Oh ja, en met verse dille!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels (kruimig) Herkomst: De Eerste
- 1 st Venkel Herkomst: Puur Origine
- 200 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 2 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 0.5 st Verse dille Herkomst: Herbio
- 200 g Varkensfiletlapje Herkomst: Future Food Group
- 0.5 st Citroen Herkomst: Biosikelia
- 2 el Olijfolie extra vierge
- 1 el Boter
- 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was of schil de aardappels en snijd in kwarten. Zet een pan met water en een snuf zout op samen met de aardappels. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn. Giet daarna het water af.
- Snijd de venkel in reepjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Pel de knoflook.
- Verwarm olie in een brede bakpan en bak de varkensfilet aan beide kanten op een hoog vuur. Haal de varkensfilet uit de pan en houd warm.
- Gebruik dezelfde bakpan om de venkel en de paprika te bakken en roerbak 5 minuten op een hoog vuur. Voeg de varkensfilet en een klontje boter toe en bak nog eens 2 minuten. Schenk wat water erbij en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Hak de dille klein en verwarm kort mee.
- Maak de skordalia door de aardappels te stampen met een beetje kookvocht, citroensap en olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en kruid met peper en zout. Serveer de skordalia met het varkensfiletlapje, jus en de gebakken groente.
TIP
Knoflooktenen zijn een natuurproduct, dus de ene is groter dan de andere. Kijk hoeveel knoflook jij lekker vindt en pas het aantal knoflooktenen aan! Lekker met een klontje boter.4,1
Meet hoe goed je eet
True price -12%
Groente + 98%
Vitaliteit + 40%
CO2 eq + 40%
Water + 54%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin, Eiwitrijk, Lactosevrij, Seizoen, Glutenvrij, Variatie, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie723 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Varken
Noten
Paprika


