4 st Piadina wrap spelt en haverHerkomst: TerraSana
2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 st Honing
2 el Olijfolie
1 el Komijnpoeder
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit84 Punten
CO2eq509 g
Water27,8 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Was of schil de wortel en snijd klein. Kook de wortel en de gesneden pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
Snijd de limoen in partjes. Verwarm een droge bakpan en bak de limoen aan alle kanten op een hoog vuur totdat ze gaan blakeren. Schep de limoen eruit en schenk olie in de pan.
Was de spinazie, laat goed uitlekken en verwijder harde steeltjes. Giet de wortel en pompoen af en bak de helft in de bakpan op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten (de andere helft bewaar je voor de yazzara saus). Voeg de spinazie toe, zet het vuur zacht en laat kort slinken (bewaar eventueel een handje spinazie voor garnering).
Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer met een staafmixer of hakmolentje de overgebleven wortel en pompoen samen met de zure room tot een grove saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met geraspte gember, honing, komijnpoeder, zout en (chili)peper.
Smeer de yazzara op de piadinia's en schep de gebakken groente erop. Lekker met de geblakerde limoen.
TIPDe limoen kun je ook uitknijpen over het gerecht, voor extra frisheid.
II
Yazzara is een dip uit het Midden-Oosten op basis van wortel en pompoen. Deze simpele dip ga je zelf maken en serveer je met overheerlijke piadina's en spinazie. Erbij: geblakerde limoen, dit blakeren zorgt ervoor dat de limoen een klein beetje zoetig wordt. Geweldig lekker.