Piadina met yazzara spinazie en geblakerde limoen

4,3
Gemiddelde van 43 reviews
606 kcal
380 g groente
Piadina met yazzara

Yazzara is een dip uit het Midden-Oosten op basis van wortel en pompoen. Deze simpele dip ga je zelf maken en serveer je met overheerlijke piadina's en spinazie. Erbij: geblakerde limoen. Dit blakeren zorgt ervoor dat de limoen een klein beetje zoetig wordt. Geweldig lekker.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Was of schil de wortel en snijd klein. Kook de wortel en de gesneden pompoen in ongeveer 15 minuten gaar.
  2. Snijd de limoen in partjes. Verwarm een droge bakpan en bak de limoen aan alle kanten op een hoog vuur totdat ze gaan blakeren. Schep de limoen eruit en schenk olie in de pan.
  3. Was de spinazie, laat goed uitlekken en verwijder eventueel harde steeltjes. Giet het water van de wortel en pompoen af en bak de helft in de bakpan op een hoog vuur gedurende 2-3 minuten (de andere helft bewaar je voor de yazzara saus). Voeg de spinazie toe, zet het vuur zacht en laat kort slinken (bewaar eventueel een handje spinazie voor garnering).
  4. Pel de knoflook. Schil en rasp de gember. Pureer met een staafmixer of hakmolentje de overgebleven wortel en pompoen samen met de zure room tot een stevige saus. Pers de knoflook erboven uit en breng verder op smaak met geraspte gember, honing, komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  5. Smeer de yazzara op de piadina's en schep de gebakken groente erop. Lekker met de geblakerde limoen.
TIP
De limoen kun je ook uitknijpen over het gerecht voor extra frisheid.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
  • 1 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 125 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 4 st Piadina wrapHerkomst: Terra Sana
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 2 tl Honing
  • 1 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 202%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischSeizoen9 maandenVariatieAfvallenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie606 kcal
Koolhydraten59 g
Suiker15 g
Vet31 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Lactose
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Couscous bowl met broccoli en feta
691 kcal
290 g groente
Gezin,   9 maanden,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Variatie,   Seizoen
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
'Eat red day' - pastasalade
684 kcal
280 g groente
Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Variatie,   Seizoen
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk
Special +€ 2,05 p.p.
Gnocchi met artisjokken, spinazie
720 kcal
270 g groente
Variatie,   Gezin,   Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Specials,   Lactosevrij,   9 maanden