Oosterse stamppot met boerenkool en sticky noten
4,1
819 kcal
250 g groente
Onze bekende oud Hollandse boerenkoolstamppot in een nieuw jasje! We geven vandaag een kleine twist aan het gerecht door de boerenkool samen met kastanjechampignons en knoflook te wokken. In combinatie met de sticky noten heeft dit gerecht een superlekkere crunch! Oud Hollands genieten met een twist.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 500 g Aardappels, kruimig Herkomst: De Eerste
- 200 g Witte bonen Herkomst: Luna e Terra
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 300 g Boerenkool Herkomst: De Eerste
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 25 g Cashewnoten Herkomst: IDorganics
- 25 g Pinda's ongezouten Herkomst: IDorganics
- 15 g Sesamzaadjes Herkomst: IDorganics
- 1 el Olie
- 1 el Ketjap
- 1 el Witte wijnazijn
- 2 tl Agave siroop
- 1 tl Mosterd
- snufje Zout en peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm met de aardappels mee.
- Pel en snipper de knoflook. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad in reepjes. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Verhit olie in een wok of brede bakpan en roerbak de boerenkool met de knoflook en champignons 4-5 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur uit.
- Hak intussen de cashewnoten en pinda's grof. Verwarm een droge bakpan en roerbak de nootjes en sesamzaadjes lichtbruin. Voeg de ketjap en agave siroop (of honing) toe en schep om. Schep de nootjes uit de pan en voeg kookvocht toe voor een lekkere saus.
- Giet de aardappels en witte bonen af (bewaar een beetje kookvocht!) en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht, mosterd, azijn, peper en zout toe voor de smaak. Schep de gewokte boerenkool en champignons door de stamppot en strooi de sticky noten erover.
TIP
Je kunt ook de boerenkool met een beetje chilivlokken in de oven roosteren. Ook bijzonder lekker! 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -29%
Groente + 98%
Vitaliteit + 55%
CO2 eq -66%
Water + 96%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Glutenvrij, Gezin, Vegetarisch, Variatie, Vegan, Seizoen, Eiwitrijk, 9 maanden, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie819 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels23 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Noten
Sesamzaad
Peulvruchten
Pinda's


