200 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
170 g OrzoHerkomst: YON
250 g Spinazie, losseHerkomst: Oegema
1 st KnoflookHerkomst: Proaco
50 g Parmezaanse kaas
300 g TrostomatenHerkomst: Solid
5 g Verse oreganoHerkomst: forc
200 g Kipdijbeenfilet
Zelf toevoegen
1 el Olijfolie
1 el Gedroogde tijm
2 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente275 g
Vitaliteit72 Punten
CO2eq1.120 g
Water50,8 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Snijd de kip in reepjes. Verwarm olie in een bakpan en bak hierin de kip krokant in ongeveer 5 minuten. Schep de kip uit de pan op een bord.
Was en snijd ondertussen de spinazie in reepjes. Snijd ook tomaten in stukken. Pel en snijd de knoflook in stukjes. Voeg de spinazie en knoflook toe aan de pan en laat slinken. Schep ook uit de pan. Voeg de tomaten toe en laat deze 3 minuten bakken. Voeg de paprikapoeder, tijm, peper en zout toe. Voeg het tomatensap toe. Roer om.
Voeg de orzo toe aan de pan met tomaten. Voeg eventueel water toe om te zorgen dat het onder staat. Laat de orzo in ongeveer 12 minuten zachtjes gaar koken.
Voeg op het laatste moment de kip en de spinazie toe en bedek met de geraspte Parmezaanse kaas. Dek de pan af met een deksel en laat de kaas smelten. Serveer met de oregano.
TIPJe kunt ook de orzo apart koken en de saus tegelijk maken, dan win je tijd op de bereiding en ben je nog sneller.
II
Chicken parmesan is een bekend gerecht, die we hier een klein beetje ombouwen. We maken er een makkelijk eenpansgerecht van waarbij je de orzo laat garen in een fijne tomatensaus. Afgemaakt met heerlijke Parmezaanse kaas, je waant je even in Italie. Zoo lekker!