170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
Zelf toevoegen
250 ml Water
1 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit77 Punten
CO2eq2.258 g
Water60,6 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Verwarm olie in een ruime bakpan en bak in 5 minuten het gehakt rul en gaar. Kruid met zout en peper en schep het gehakt uit de pan.
Was intussen de tomaat en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Gebruik de pan van het gehakt en bak de paprika en tomaat enkele minuten op een hoog vuur. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden. Schenk het water erbij en laat 3 minuten pruttelen.
Voeg de macaroni toe en kook afgedekt circa 8 minuten in de tomatensaus. Roer regelmatig en kruid met peper en zout. Giet de mais af en verwarm enkele minuten mee. Voeg ook het gehakt weer toe.
Leg de kaas op de macaroni en dek af met een deksel zodat de kaas kan smelten. Serveer lekker met de gesmolten kaas.
TIPJe kunt ook een kleine salade maken van de helft van de paprika, maïs en tomaat voor een frisse toon.
II
Een heel makkelijk gerecht in één pan dat je laat glimlachen. Veel tomaten, paprika en maïs samen met grandioos rundergehakt en heerlijke Mexicaanse kruiden. Erop: lekker veel gesmolten kaas. Niks meer aan doen, gewoon genieten.