Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Eiwitrijk, 9 maanden, Variatie, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Seizoen
KorianderTarweKipGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Kipgehakt
170 g ParelcouscousHerkomst: Greenage
100 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
250 g WortelHerkomst: Greenorganics
1 st SjalotHerkomst: TVA Organics
25 g Gele currypastaHerkomst: Onoff Spices
1 bosje RadijsHerkomst: Be-leaf
Zelf toevoegen
2 el (Sesam)olie
snufje Zout en (chili)peper
Meet hoe goed je eet
Groente225 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq853 g
Water34,7 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Kruid het kipgehakt met zout en peper en rol kleine balletjes ervan. Verhit olie in een bakpan en bak de balletjes aan alle kanten bruin op een hoog vuur.
Pel de sjalot en snijd in partjes. Was de radijsjes, verwijder het groene blad en snijd in vieren. Bak sjalot en radijs 3-4 minuten met de gehaktballetjes mee, schep daarna alles uit de pan en houd apart.
Was of schil intussen de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de parelcouscous en laat uitlekken. Spoel de spinazie in een zeef onder de kraan.
Gebruik dezelfde pan van de gehaktballetjes en verwarm wat extra olie. Bak de wortels 2 minuten op een hoog vuur. Voeg de currypasta en de parelcouscous toe en schep om. Schenk water erbij totdat de parelcouscous net onder staat en breng aan de kook. Kook 10-12 minuten afgedekt totdat de parelcouscous gaar is. Verwarm de spinazie 3-4 minuten mee. Verwijder de laatste minuten de deksel zodat het vocht wat kan verdampen.
Schep tenslotte de gehaktballetjes en radijsjes terug in de pan en verwarm mee. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
TIPHeb je weinig tijd? Rul dan het gehakt in plaats van balletjes te maken. Dat scheelt zeker 5 minuten. Het gehakt is minder plakkerig met een beetje paneermeel.
II
Een makkelijk gerecht voor een doordeweekse, drukke dag. Eén pan vol met parelcouscous, geurige curry, wortel, radijsjes en kipgehaktballetjes. Onze gele currypasta is lekker kruidig en mild van smaak. Radijsjes zijn gebakken erg lekker, maar je kunt ze ook apart serveren als je dat fijner vindt.