Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peper heel fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak alles 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe.
Was intussen de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukken. Voeg toe aan de pan en laat afgedekt 5-7 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.
Maak per persoon 2 kuiltjes en breek de eieren erboven. Zet het vuur zacht en laat de eieren gaar worden in 6-8 minuten. Hak de munt klein en snijd de tuinkers van de bodem. Strooi de kruiden over de shakshuka.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd in plakjes of in stukken.
Rooster de naanbroodjes in je broodrooster of in de ovengrill en serveer deze samen met de avocado bij de shakshuka.
TIPHeb je een ovenbestendige pan? Dan kun je shakshuka ook in de oven klaarmaken.
II
Shakshuka is het ultieme gerecht voor het ontbijt, lunch en diner. Dus ga helemaal los en geniet volop van dit kruidige gerecht uit het Midden-Oosten. Deze shakshuka is met broccoli, paprika's, groene peper en avocado. Erop lekker veel tuinkers en munt.