Geroosterde druiven met burrata gegrilde paprika, venkel en couscous

4,2
Gemiddelde van 28 reviews
673 kcal
250 g groente
Geroosterde druiven met burrata

Dit is het perfecte voorbeeld van een gerecht waarmee je jouw kind (of partner) kunt overhalen om eens venkel te proberen. Lekker knapperig en heerijk in combinatie met romige burrata en zoete druiven. Wie durft hier nu nog nee tegen te zeggen. Het is ook heel makkelijk om de groente allemaal apart te houden in dit gerecht.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken. Was de venkel en snijd in partjes. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de groenten op een hoog vuur in 5-7 minuten knapperig. Voeg daarna een klein scheutje water toe en laat afgedekt verder garen. Snijd de munt in reepjes en voeg toe aan de pan. Breng verder op smaak met komijnpoeder, peper en zout.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Voeg de boter toe en dek de kom af. Roer na 5 minuten los met een vork.
  3. Rijg de druiven aan een satéprikker. Verwarm een grillpan (of bakpan) en grill de druiven rondom aan, zodat het velletje net een beetje verschrompelt (heb je geen prikkers in huis, dan kun je de druiven ook los bakken in een pan).
  4. Meng de couscous met de groenten en schep op de borden. Rasp de limoenschil, knijp het sap erboven uit en maak af met peper, zout en eventueel nog een beetje olijfolie extra vierge.
  5. Laat de burrata uitlekken en verdeel samen met de geblakerde druiven op de couscous.
TIP
In dit recept doen we een klontje boter bij de couscous. Dit hoeft niet, maar het geeft een extra smeuïge smaak aan de couscous. Erg lekker!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 0.5 st VenkelHerkomst: Lukassen
  • 0.5 st Verse muntHerkomst: Herbio
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 150 g Rode druivenHerkomst: Sifa Bio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 100 g Burrata Herkomst: Fattori degli alburni (let op: dierlijk stremsel)
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie extra vierge
  • 1 el Boter
  • 2 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -27%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenLekker snelGezinVegetarisch9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie673 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker21 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels13 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Paprika
Gluten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gekleurde stamppot
713 kcal
280 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   9 maanden,   Variatie
Japanse okonomiyaki met witte kool
743 kcal
280 g groente
Eiwitrijk,   Variatie,   Gezin,   Seizoen,   Vegetarisch,   9 maanden,   Lactosevrij
Gevulde minestrone soep
732 kcal
250 g groente
Seizoen,   Lekker snel,   Vegetarisch,   Gezin,   Variatie,   Eiwitrijk,   9 maanden
Special +€ 2,20 p.p.
Biefstuk met wintergroenten
747 kcal
350 g groente
Seizoen,   Glutenvrij,   Specials,   Gezin,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Variatie