Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de venkel en paprika in stukjes. Meng dit goed met de olijfolie, komijn, peper en zout. Leg in een ovenschaal en zet in de oven voor 20 minuten.
Breng intussen water (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous in een kom en giet het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Voeg de boter toe. Dek de kom af, na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul.
Rijg de druiven aan een satéprikker. Heb jij deze niet in huis, kun je ze ook zonder prikker, dus los bakken. Verwarm een grillpan en bak de druiven rondom aan, zodat het velletje net een beetje verschrompeld.
Snijd de munt in reepjes. Meng de couscous met de groente en schep op een bord. Verdeel de burrata over het gerecht en leg de druiven erbij. Rasp de limoen en knijp de limoen uit boven het gerecht. Maak af met peper, zout en eventueel nog een beetje olijfolie.
TIPIn dit recept doen we een klontje boter bij de couscous. Dit hoeft niet, maar het geeft een extra smeuïge smaak de couscous. Omdat je hem bij de warme couscous doet, dan smelt hij vanzelf. Extra lekker!
II
Dit is het perfecte voorbeeld van een gerecht waarmee je jouw kind (of partner) kunt overhalen om eens venkel te proberen. Lekker knapperig uit de oven, samen met een romig stukje burrata en een zoete druif. Wie durft hier nu nog nee tegen te zeggen. Ook heel makkelijk om de groente allemaal apart te houden, dit gerecht.