Tonijnburgertjes met preilinten en knoflooksaus

Tonijnburgertjes met preilinten en knoflooksaus ! Weinig koolhydraten

| 554 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Afvallen, Koolhydraatbewust
Ei
Melk
Lactose
Peulvruchten
Vis

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 360 g Witte bonen
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Forc
  • 50 g Geraspte kaas
  • 160 g Tonijn in olijfolieHerkomst: Fish4ever

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en (chili)peper
  • 1 st Ei
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Paprikapoeder

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit68 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.240 g
water-reduction-scoreWater27,2 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Laat de tonijn en witte bonen uitlekken in een zeef. Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook klein. Prak de tonijn, witte bonen, ui, bieslook en geraspte kaas in een diep bord of kom. Klop het ei los, schep erdoor en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Het mengsel mag een beetje plakkerig aanvoelen. Zet 10 minuten in de koelkast.
  2. Was of schil intussen de wortel en snijd in dunne plakjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook (of stoom) de wortel 10-15 minuten. Giet het water af.
  3. Breng een andere pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de prei in de lengte doormidden en snijd vervolgens in lange platte linten. Was in een vergiet en kook de preilinten met een beetje zout in 8-10 minuten gaar. Giet het water af en laat goed uitlekken.
  4. Verhit olie in een grote bakpan en schep kleine hoopjes van het tonijnmengsel in de pan. Druk de hoopjes een beetje plat zodat je kleine burgertjes krijgt. Bak de burgertjes circa 3 minuten per kant op een middelhoog vuur, tot ze stevig voelen en goudbruin kleuren.
  5. Roer de yoghurt los en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijnburgertjes met de preilinten, wortel en knoflooksaus.
TIPHeb je geen ei in huis? De burgertjes zijn ook prima zonder ei te maken.

II

KOOLHYDRAATBEWUST Vanavond maak je van deze heerlijke vis, kleine burgertjes met een lekkere knoflookdip. Erbij lekkere preilinten en overheerlijke biologische worteltjes.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie554 kcal
Koolhydraten34 g
Suiker15 g
Vet25 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit40 g
Vezels16 g
Zout2.1 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Melk
Lactose
Peulvruchten
Vis