Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Ketogeen, Koolhydraatbewust
MelkEiVis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st BroccoliHerkomst: lukassen
2 st Ei
0.5 bosje BosuiHerkomst: Primeale
2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
160 g Tonijn op waterHerkomst: Fish4ever
50 g Geraspte kaas
Zelf toevoegen
3 el Olie
snufje Zout en peper
2 el Bloem
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit74 Punten
CO2eq904 g
Water21,3 l
Voorbereiding (30 min)
Klik regel om deze af te strepen
Klop het ei met de geraspte kaas en bloem los in een ruime kom. Laat de tonijn uitlekken in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Doe de tonijn en de helft van de bosui in de kom, breng op smaak met zout en peper en schep alles goed door elkaar. Het mengsel mag een beetje plakkerig aanvoelen. Zet 10 minuten in de koelkast.
Pel de ui en snijd in partjes. Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak samen met de overgebleven bosui in 10 minuten zacht en zoet.
Was de broccoli en snijd in roosjes en de stronk in blokjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de broccoli beetgaar in 10 minuten. Giet het water af.
Verhit olie in een grote bakpan en schep kleine hoopjes van het tonijnmix in de pan. Druk de hoopjes een beetje plat zodat je kleine burgertjes krijgt. Bak de burgertjes circa 3 minuten per kant op een middelhoog vuur, tot ze stevig voelen en goudbruin kleuren.
Serveer de tonijnburgertjes met de broccoli en gebakken uien.
TIPMaak een lekker sausje voor erbij: bijvoorbeeld een knoflook-yoghurt saus of een pittige sweet chilisaus.
II
Het is echt heel leuk en gemakkelijk om zelf tonijnburgertjes te maken. Tonijn past uitstekend in een koolhydraatbewust dieet: het bevat weinig calorieën, nauwelijks koolhydraten en lekker veel eiwit. Fish 4 ever werkt samen met milieugroepen, biologen, controle-organisaties en vissers om samen de beste keuzes te maken met betrekking tot het vangen van duurzame vis.