Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Koolhydraatbewust
PeulvruchtenLactoseEiMelkVis
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
1 st PreiHerkomst: Peeters
160 g Tonijn in waterHerkomst: Fish4ever
1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
0.5 bakje TuinkersHerkomst: Discover fresh
2 st SjalotHerkomst: TVA Organics
300 g Witte bonen
50 g Geraspte kaas
75 ml Volle yoghurtHerkomst: Pur Natur
300 g WortelHerkomst: Greenorganics
Zelf toevoegen
1 el Mosterd
1 st Ei
2 el Azijn
2 el Olie
1 el Paprikapoeder
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq1.242 g
Water28,2 l
Voorbereiding (35 min)
Klik regel om deze af te strepen
Laat de tonijn en witte bonen uitlekken in een zeef. Pel en snipper de sjalot. Haal de tuinkers van de bodem. Prak de tonijn, 3/4 van de witte bonen, sjalot, tuinkers en geraspte kaas in een diep bord of kom. Klop het ei los, schep erdoor en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Het mengsel mag plakkerig zijn. Zet 10 minuten in de koelkast.
Was of schil intussen de wortel en snijd in lange linten. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en en snijd vervolgens in de lengte in lange platte linten. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook (of stoom) de wortel en prei 10 minuten. Giet het water af.
Verhit olie in een ruime bakpan en schep hoopjes van het tonijn mengsel in de pan. Druk de hoopjes een beetje plat zodat je kleine burgers krijgt. Bak de burgers 3-5 minuten per kant op een middelhoog vuur, tot ze stevig voelen en goudbruin kleuren. Bak de overgebleven witte bonen even mee.
Roer de yoghurt los met mosterd, azijn en olijfolie extra vierge en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de tonijnburgertjes met de groentelinten en druppel de knoflooksaus erover. Garneer met wat tuinkers.
TIPHeb je geen ei in huis? De burgertjes zijn ook prima zonder ei te maken.
II
KOOLHYDRAATBEWUST Vanavond maak je heerlijke, tonijnburgertjes met een lekkere knoflooksaus. Erbij lange linten van de prei en wortels. Het is iets meer werk dan je van ons bent gewend, maar dan heb je ook wat. Enjoy!