Smeuïge tomatenrisotto met mozzarella walnoten en rucola

4,1
Gemiddelde van 13 reviews
738 kcal
275 g groente
Smeuïge tomatenrisotto met mozzarella

Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet erbij blijven. De twee belangrijkste regels om te onthouden bij het maken van risotto zijn: heb geduld en blijf roeren. De risottorijst neemt tijdens het roeren rustig de bouillon in zich op. Door het roeren laten de rijstkorrels zetmeel los en krijg je een romige risotto. Heb je nog tijd over: laat de risotto afgedekt nog 10 minuten verder garen.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de risotto in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een bakpan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak 2 minuten mee. Blus vervolgens af met bouillon en laat op een middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig zodat de risotto niet aanbrandt. Na circa 20-25 minuten is het vocht opgenomen.
  3. Was intussen de tomaat en snijd klein. Voeg halverwege toe aan de pan en kook zachtjes mee. Het uiteindelijke resultaat mag smeuïg zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak de walnoten grof en rooster in een droge bakpan op een laag vuur. Laat de mozzarella uitlekken.
  5. Verdeel de tomatenrisotto over de borden en strooi de mozzarella, walnoten en kleingesneden rucola erover.
TIP
De risotto is ook erg lekker met een scheutje olijfolie extra vierge of pittige peper olie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g RisottoHerkomst: IDorganics
  • 400 g TrostomatenHerkomst: Ecopark
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 100 g RucolaHerkomst: Amicobio
  • 150 g Mini mozzarellaHerkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 400 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -15%
vegetablecounter
Groente+ 118%
vita-score
Vitaliteit+ 47%
co2-reduction-score
CO2eq -34%
water-reduction-score
Water -60%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischGezinVariatieGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie738 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit26 g
Vezels8 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Lactose
Noten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten