Tomatenrisotto met rucola

Tomatenrisotto met rucola walnoten en fetakaas

| 653 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Variatie, Gezin, Seizoen, Glutenvrij, 9 maanden, Vegetarisch
Mais
Noten
Lactose
Melk

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g RisottorijstHerkomst: IDorganics
  • 3 st RomatomaatHerkomst: Lukassen
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
  • 1 st Knoflookteen
  • 75 g FetakaasHerkomst: Minos
  • 3 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 50 g RucolaHerkomst: green specialties
  • 0.5 st Groentebouillontablet (GV)Herkomst: Natur Compagnie

Zelf toevoegen

  • 500 ml Water
  • 1 el Bakolie
  • snufje Peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq952 g
water-reduction-scoreWater69,2 l

Voorbereiding (35 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een bakpan met dikke bodem en fruit de ui 2 minuten. Spoel de risottorijst in een zeef onder de kraan, voeg toe en bak 2 minuten mee.
  2. Blus vervolgens af met het water en verkruimel het groentebouillontablet erover. Laat op een middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Roer regelmatig zodat de risotto niet aanbrandt. Na circa 15-20 minuten is de bouillon opgenomen.
  3. Was intussen de tomaat en snijd klein. Pel de knoflook. Voeg halverwege de tomaat toe aan de risotto en laat zachtjes koken. Pers de knoflook erboven uit. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer af en toe. Het uiteindelijke resultaat mag smeuïg zijn.
  4. Was de rucola, laat goed uitlekken en snijd klein. Verbrokkel de fetakaas. Hak de walnoten en rooster enkele minuten in een droge bakpan op een laag vuur.
  5. Schep de rucola op het laatst door de risotto (bewaar wat voor de garnering). Verdeel de tomatenrisotto over de borden. Strooi de fetakaas en walnoten erover.
TIPDe risotto is ook erg lekker met een scheutje olijfolie extra vierge, wat Parmezaanse kaas en verse basilicum.

II

Een perfecte risotto maken is niet moeilijk, maar het vergt wel wat oefening én je moet erbij blijven. De twee belangrijkste regels zijn: heb geduld en blijf roeren. De risottorijst neemt tijdens het roeren rustig de bouillon in zich op. Door het roeren laten de rijstkorrels zetmeel los en krijg je een romige risotto. Heb je nog tijd over: laat de risotto afgedekt nog 10 minuten verder na-garen.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie653 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker11 g
Vet35 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit17 g
Vezels7 g
Zout1.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Mais
Noten
Lactose
Melk