Tomaten gevuld met garnalen aardappelfrietjes en sla

623 kcal
220 g groente

Een onmisbare Belgische klassieker, een nationale trots! De "tomate crevettes" of "tomaat garnaal" met frietjes. Deze uitgeholde tomaat opgevuld met frisse Noordzee garnaaltjes is populair bij jong en oud. De tomaat garnaal wordt in de zomer in bijna elk restaurant aan de Belgische kust geserveerd maar kent reeds ook zijn weg in het binnenland.

Tomaten gevuld met garnalen

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, vastkokend Herkomst: Rudolpho
  • 2 st Tomaat Herkomst: Noordhoek
  • 100 g Noordzee garnalen Herkomst: fish & more
  • 5 g Verse peterselie Herkomst: Herbio
  • 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
  • 2 el Mayonaise Herkomst: Van Ton
  • 0.5 st Citroen Herkomst: Campisi
  • 1 st Romaanse sla Herkomst: Ekologisch
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was of schil de aardappels en snijd in frietjes. Neem een mengkom, besprenkel de frietjes met olie en breng op smaak met zout en peper. Spreid uit over de bakplaat en bak de aardappelfrietjes krokant gaar in circa 30 minuten.
  2. Was intussen de tomaten, verwijder het hoedje en hol de tomaten met een lepel uit (bewaar het tomatenvocht). Kruid de tomaat met zout en peper en zet ze 10 minuten omgekeerd in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken.
  3. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Pel en snipper de sjalot. Was de peterselie en snijd fijn. Neem een mengkom en meng de garnalen met de sjalot, peterselie, enkele druppels citroensap, mayonaise, zout en peper. Vul de tomaten met de garnalen en zet het hoedje er terug op.
  4. Was de sla bladeren, laat goed uitlekken en scheur of snijd klein. Voor een dressing pureer je het tomatenvocht en meng je dit met olijfolie extra vierge, citroensap, zout en peper.
  5. Serveer de aardappelfrietjes met de gevulde tomaten en sla. Lekker met een partje citroen.
TIP
Ben je geen fan van de schil van de tomaat? Maak dan met een scherp mes aan de onderkant van de tomaat een kruisje. Blancheer vervolgens de tomaat kort en pel het schilletje er vanaf te beginnen aan het kruisje onderaan.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 11%
vegetablecounter
Groente + 75%
vita-score
Vitaliteit + 10%
co2-reduction-score
CO2 eq + 96%
water-reduction-score
Water + 122%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijSpecialsGezinVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie623 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker8 g
Vet31 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit19 g
Vezels9 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Schaaldieren
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten