Tomaat egg drop curry met papadums en chocolademunt ! Weinig koolhydraten

3,2
Gemiddelde van 13 reviews
580 kcal
250 g groente
Tomaat egg drop curry met papadums en chocolademunt

KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is een soort Indiase variant op de shakshuka, waarbij de eieren langzaam garen in de saus. Lekker veel specerijen erbij en je hele keuken geurt heerlijk. Samen met de linzen ook nog lekker voedzaam. De papadums geven een lekker knapperige bite en de chocolade munt is een fijne toevoeging.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Maak een boemboe door de gember en kurkuma te schillen en klein te snijden of te raspen. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper fijn. Haal eventueel de zaadjes en de zaadlijsten eruit om de grootste hitte uit de rode peper de halen. Vijzel, blend of hak alles grof met en beetje olie.
  2. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak eerst de boemboe 1-2 minuten. Breng op smaak met de komijn- en paprikapoeder.
  3. Was de tomaten en snijd klein. Schep de tomaten in de pan, schenk het water erbij en laat 8-10 minuten pruttelen zonder deksel. Was de spinazie, laat goed uitlekken en snijd kleiner. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan. Voeg de laatste minuten de spinazie en linzen toe aan de pan en verwarm mee.
  4. Proef de tomatencurry en breng eventueel verder op smaak met zout. Maak holletjes in de tomatencurry en breek de eieren hierin. Dek de pan af met een deksel totdat de eieren gaar zijn (circa 8 minuten) en serveer met de papadums en chocolademunt.
TIP
Houd rekening met de specerijen: de een houdt iets meer van gember of rode peper dan de ander. Je kunt altijd een beetje boemboe apart houden en deze zelf als sambal op je eigen gerecht serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 tl GemberHerkomst: La Grama
  • 1 tl KurkumaHerkomst: La Grama
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Ecopark
  • 400 g TomaatHerkomst: Noordkoek
  • 150 g SpinazieHerkomst: Heulheuve
  • 300 g LinzenHerkomst: Machandel
  • 2 st EierenHerkomst: 't paradijs
  • 0.5 st Verse chocolade muntHerkomst: Herbio
  • 35 g Mini papadumsHerkomst: Yakso
Zelf toevoegen
  • 300 ml Water
  • 3 el Olie
  • tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 30%
co2-reduction-score
CO2 eq -59%
water-reduction-score
Water + 126%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie580 kcal
Koolhydraten39 g
Suiker10 g
Vet35 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit23 g
Vezels13 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Ei
Mais
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten