Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
9 maanden, Seizoen, Vegetarisch, Gezin, Lactosevrij, Vegan, Variatie, Lekker snel
PaprikaTarweGluten
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
300 g PuntpaprikaHerkomst: Frank de Koning
2 st UiHerkomst: TVA Organics
50 g Thaise Tom Kha curry pastaHerkomst: OnOff spices
200 g Oesterzwam
200 ml Kokosmelk
0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
170 g Udon noodlesHerkomst: Stegeman
Zelf toevoegen
1 el Olie
2 el Sojasaus
200 ml Water
1 el (Plantaardige) boter
Meet hoe goed je eet
Groente250 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq601 g
Water20,9 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af, vang wat kookvocht op en spoel de noodles in een zeef onder de kraan.
Pel en snijd ondertussen de ui in partjws. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de rode peper in ringetjes.
Verwarm de boter samen met de olie in een brede pan. Bak hierin eerst de ui, rode peper en de oesterzwammen 2-3 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en roer om. Schep uit de pan en houd apart. Bewaar de pan!
Bak de paprika in dezelfde pan en voeg de currypasta toe. Verwarm op hoog vuur en bak 1 minuut terwijl je roert. Schenk de kokosmelk en het water erbij en laat 5 minuten zachtjes pruttelen.
Trek eventuele grote stukken oesterzwam nog uit elkaar. Voeg voordat je gaat serveren de noodles toe aan de soep en maak af met de oesterzwammen.
TIPHeb je ingrediënten over? Maak gewoon lekker veel: deze soep is misschien nog wel lekkerder de volgende dag!
II
Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. De Tom Kha wordt vaak met een kai (kip) erachter geserveerd. We maken er nu pulled oesterzwammen van. Lekker!