Thom Kha Kai met sojabonen

Thom Kha Kai met sojabonen en bruine rijstnoodles

| 678 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Glutenvrij, Vegan
Sojabonen
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 100 g SperziebonenHerkomst: Biosikelia
  • 125 g Bruine rijstnoodlesHerkomst: Terra Sana
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 ml Kokosmelk
  • 200 g SojabonenHerkomst: Amaizin
  • 25 g Thom kha kai kruidenmix
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 200 ml Water
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vita-scoreVitaliteit76 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq723 g
water-reduction-scoreWater27,5 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
  2. Verhit olie in een wok of braadpan en bak de ui glazig. Voeg de Thom Kha Kai kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.
  3. Spoel de sojabonen in en een zeef onder de kraan en voeg samen met de sperziebonen en paprika toe. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten stoven. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
  4. Breng intussen water aan de kook voor de bruine rijstnoodles. Kook voor 6 minuten. Giet daarna het water af en voeg toe aan de pan met de groenten.
  5. Serveer de Thom Kha Kai in mooie kommen.
TIPOok erg lekker met verse rode peper en koriander.

II

Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. We voegen sperziebonen en champignons toe! Sperziebonen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar worden tegenwordig het meest geproduceerd in China.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie678 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker13 g
Vet29 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit17 g
Vezels13 g
Zout0.8 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Peulvruchten