Tom Kha Kai met sperziebonen, kikkererwten en udon noodles
4,5
857 kcal
270 g groente
Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. Deze soep komt uit de Thaise en Laotiaanse keuken en betekent letterlijk kip-galangasoep. De Tom Kha wordt vaak met een kai (kip) geserveerd, maar we voegen vandaag sperziebonen en kikkererwten toe. Lekker!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Ui Herkomst: TVA Organics
- 150 g Sperziebonen Herkomst: Van de Spek
- 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
- 160 ml Thaise kokosroom Herkomst: On off spices
- 25 g Thom kha kai kruidenmix
- 200 g Kikkererwten Herkomst: Machandel
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
- Verhit olie in een wok of braadpan en bak de ui, paprika en sperziebonen 2 minuten. Voeg de Thom Kha Kai kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de rest van de kokosroom.
- Spoel de kikkererwten in en een zeef onder de kraan, voeg toe aan de pan en stoof afgedekt nog 8-10 minuten. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de noodles in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en voeg toe aan de pan met de groenten.
- Serveer de Thom Kha Kai in mooie kommen.
TIP
Ook erg lekker met chilivlokken en koriander.4,5
Meet hoe goed je eet
True price + 25%
Groente + 114%
Vitaliteit + 20%
CO2 eq + 25%
Water + 525%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Variatie, 9 maanden, Lekker snel, Lactosevrij, Gezin, Vegan, Seizoen, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie857 kcal
Koolhydraten94 g
Suiker17 g
Vet41 g
Verzadigd vet32 g
Eiwit25 g
Vezels17 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Tarwe
Peulvruchten
Gluten


