Pel en snipper de ui. Was de sperziebonen, verwijder de uiteindes en halveer ze. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd klein.
Verhit olie in een wok of braadpan en bak de ui glazig. Voeg de Thom Kha Kai kruidenmix toe en bak kort mee. Blus af met de kokosmelk en het water.
Spoel de sojabonen in en een zeef onder de kraan en voeg samen met de sperziebonen en paprika toe. Doe de deksel op de pan en laat het 10 minuten stoven. Breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.
Breng intussen water aan de kook voor de bruine rijstnoodles. Kook voor 6 minuten. Giet daarna het water af en voeg toe aan de pan met de groenten.
Serveer de Thom Kha Kai in mooie kommen.
TIPOok erg lekker met verse rode peper en koriander.
II
Mmm, er staat een heerlijke Thaise kokossoep op het menu vandaag! De soep is zacht, romig en licht pittig. Citroengras en laos zorgen voor de kenmerkende smaak van de soep. We voegen sperziebonen en champignons toe! Sperziebonen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika maar worden tegenwordig het meest geproduceerd in China.