Thaise penang curry met ei

Thaise penang curry met ei en volkoren basmatirijst

| 726 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Glutenvrij, Lactosevrij, Variatie, Vegetarisch, 9 maanden
Paprika
Koriander
Ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Solid
  • 1 st Rode uiHerkomst: Greenorganics
  • 2 st Ei
  • 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade
  • 1 st KoolrabiHerkomst: Oegema
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 25 g Thaise Penang currypastaHerkomst: onoff spices

Zelf toevoegen

  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit85 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.393 g
water-reduction-scoreWater227,9 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Giet het water af, laat de eitjes schrikken onder de koude kraan en pel ze (je kunt de eieren ook met de rijst meekoken).
  3. Was of schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika klein en bak al omscheppend mee.
  4. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker vindt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de penang curry met de gekookte eieren en de volkoren basmatirijst ernaast.
TIPHeeft de koolrabi nog bladeren? Van biologische koolrabi kun je het blad ook prima eten. Snijd klein en verwerk het in de curry.

II

Het gerecht van vandaag bereiden we onder anderen met koolrabi. Deze groente zit boordevol vitamines en andere belangrijke voedingsstoffen zoals kalium en magnesium, caroteen en ijzer. Koolrabi kan rauw en gekookt gegeten worden. Rauw heeft koolrabi een pittige koolsmaak, gekookt is de smaak veel zachter. Koolrabi is meestal lichtgroen, maar kan ook paars zijn. 'Inspired by Ralph Moorman'

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie726 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker9 g
Vet41 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels11 g
Zout1.5 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Koriander
Ei