Thaise penang curry met ei koolrabi en rijst

776 kcal
280 g groente

Deze penang curry heeft een overvloed aan smaken. De curry-pasta zelf zorgt voor een heerlijke smaak en aroma, de koolrabi voor het frisse en de kokosmelk voor het romige. Een ideale combinatie.

Thaise penang curry met ei

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 2 st Ei Herkomst: 't paradijs
  • 1 st Koolrabi Herkomst: de Waog
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 300 g Puntpaprika Herkomst: Almagro
  • 25 g Thaise Penang currypasta Herkomst: onoff spices
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 0.5 st Verse koriander Herkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren 7 minuten. Giet het water af, laat de eitjes schrikken onder de koude kraan en pel ze (je kunt de eieren ook met de rijst meekoken).
  3. Was of schil de koolrabi en snijd in dobbelsteentjes. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en koolrabi lichtbruin. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika klein en bak al omscheppend mee.
  4. Voeg de currypasta en kokosmelk toe. Wees voorzichtig met de currypasta, want deze is best pittig. Proef tussendoor en gebruik zoveel je lekker vindt. Breng aan de kook en temper daarna het vuur. Laat nog 5-10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de penang curry met de gekookte eieren en de volkoren basmatirijst ernaast. Lekker met de koriander.
TIP
Heeft de koolrabi nog bladeren? Van biologische koolrabi kun je het blad ook prima eten. Snijd klein en verwerk het in de curry.
4,1
Gemiddelde van 45 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -32%
vegetablecounter
Groente + 122%
vita-score
Vitaliteit + 55%
co2-reduction-score
CO2 eq -43%
water-reduction-score
Water + 12%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijLactosevrijVariatieVegetarisch9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit19 g
Vezels12 g
Zout1.5 g
Allergenen informatie
Paprika
Koriander
Ei
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten