Thaise penang curry met aubergine en kikkererwten

649 kcal
250 g groente

Met curry wordt een groot aantal gekruide gerechten omschreven die voor komen in veel Aziatische landen. Wij gebruiken de term curry meestal om een aromatisch, saus-achtig gerecht te omschrijven dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Het basisingrediënt voor een curry is de currypasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pasta. Vandaag gebruiken we Thaise-penang currypasta in combinatie met aubergine, paprika en kikkererwten.

Thaise penang curry met aubergine

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijst Herkomst: IDorganics
  • 1 st Aubergine Herkomst: Almagro
  • 1 st Romatomaat Herkomst: Noordhoek
  • 1 st Puntpaprika Herkomst: Frank de koning
  • 1 st Ui Herkomst: TVA Organics
  • 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
  • 25 g Thaise penang curry Herkomst: onoff spices
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 400 g Kikkererwten Herkomst: Luna e terra
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de aubergine en tomaat, snijd in kleine blokjes en bestrooi met zout. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, tomaat, paprika en aubergine 2 minuten op een hoog vuur. Doe de currypasta erbij en bak 1 minuut mee. Blus af met kokosmelk en pers de knoflook erboven uit. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de curry. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Serveer rijst met een flinke schep curry.
TIP
Ook erg lekker met verse koriander en cashewnoten.
Nog geen reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price + 1%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 37%
co2-reduction-score
CO2 eq + 3%
water-reduction-score
Water + 300%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganLactosevrijSeizoenLekker snelAfvallen9 maandenGlutenvrijVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie649 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker15 g
Vet28 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit14 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Koriander
Paprika
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten