Thaise penang curry met aubergine

Thaise penang curry met aubergine en kikkererwten

| 649 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, Vegan, Lactosevrij, Seizoen, Lekker snel, Afvallen, 9 maanden, Glutenvrij, Variatie
Koriander
Paprika
Peulvruchten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st PuntpaprikaHerkomst: Lema
  • 400 g Kikkererwten
  • 200 ml Kokosmelk
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 25 g Thaise penang curryHerkomst: onoff spices
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 1 st RomatomaatHerkomst: Solid

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 1 el Bakolie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente250 g
vita-scoreVitaliteit81 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.741 g
water-reduction-scoreWater256,3 l

Voorbereiding (25 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Spoel de volkoren basmatirijst in een zeef onder kraan. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 25 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Was de aubergine en tomaat, snijd in kleine blokjes en bestrooi met zout. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook.
  3. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui, tomaat, paprika en aubergine 2 minuten op een hoog vuur. Doe de currypasta erbij en bak 1 minuut mee. Blus af met kokosmelk en pers de knoflook erboven uit. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Spoel de kikkererwten in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de curry. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
  5. Serveer rijst met een flinke schep curry.
TIPOok erg lekker met verse koriander en cashewnoten.

II

Met curry wordt een groot aantal gekruide gerechten omschreven die voor komen in veel Aziatische landen. Wij gebruiken de term curry meestal om een aromatisch, saus-achtig gerecht te omschrijven dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. Het basisingrediënt voor een curry is de currypasta. Deze wordt gemaakt door verschillende ingrediënten te vermalen tot een pasta. Vandaag gebruiken we Thaise-penang currypasta in combinatie met aubergine, paprika en kikkererwten.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie649 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker15 g
Vet28 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit14 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Koriander
Paprika
Peulvruchten