Kip in spicy kokos-gembersaus met rode rijst en Thaise basilicum

4,6
Gemiddelde van 14 reviews
821 kcal
250 g groente
Kip in spicy kokos-gembersaus

Deze maaltijd met kip is ideaal voor een doordeweekse avond. Makkelijk, met veel smaak en het pittige pepertje geeft een extra kick. Extra bijzonder is de Italiaanse rode rijst, ook wel rosso selvaggio genoemd (wat wild rood betekent). Rode rijst heeft een unieke textuur, is van binnen wit en is fris en licht zoet van smaak. De rijst is licht verteerbaar en rijk aan anti-oxidanten. Lekker en dus ook erg gezond!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rode rijst in 25 minuten gaar. Giet het water af en laat uitdampen (als je een klein scheutje azijn toevoegt blijft de rijst heel mooi rood van kleur).
  2. Dep de kipdijbeenfilet droog, snijd in repen en breng op smaak met paprikapoeder en/of komijnpoeder, zout en peper. Verhit olie of boter in een bakpan en bak de kip 4-5 minuten aan elke kant. Schep daarna uit de pan.
  3. Pel en snipper intussen de knoflook. Rasp de gember. Snijd de peper in ringetjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was of schil de wortel en snijd in stukjes. Bereid de (kippen)bouillon.
  4. Doe eventueel extra olie in de pan van de kip en bak de knoflook, gember en pepertje kort aan. Voeg vervolgens de paprika en wortel toe en bak 3 minuten mee.
  5. Schenk de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Breng op smaak met sojasaus. Schep de kip weer terug in de pan, temper het vuur en laat het geheel 10-15 minuten afgedekt sudderen.
  6. Serveer de rode rijst met de kip in kokos-gembersaus en garneer met de Thaise basilicum.
TIP
Ook erg lekker om het gerecht af te maken met wat citroensap.

Biologische ingrediƫnten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Rode rijstHerkomst: Do-it
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 tl GemberHerkomst: La Grama
  • 0.5 st Groene peperHerkomst: Ecopark
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 160 g KokosroomHerkomst: Onoff Spices
  • 0.5 st Verse Thaise basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 1 el Olijfolie
  • 2 tl Paprikapoeder en/of komijnpoeder
  • 200 ml (Kippen)bouillon
  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -23%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 33%
co2-reduction-score
CO2 eq -25%
water-reduction-score
Water -16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkGezin9 maandenVariatieLactosevrijGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie821 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker13 g
Vet44 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit28 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Kip
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten