Thaise kokos soep met champignons noodles en Thaise basilicum
4,1
690 kcal
260 g groente
Deze heerlijke zachte en romige Thaise soep geeft het gevoel van comfort food maar zit ook bomvol verschillende groenten. De zeewier crisps zorgen niet alleen voor smaak en een crisp maar zijn ook een bron van eiwitten, ijzer en vezels. De Thaise basilicum maakt hem helemaal af. Enjoy!

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Sjalot Herkomst: Lukassen
- 1 st Knoflookteen Herkomst: Irjimpa SL Demeter
- 200 g Kastanjechampignons Herkomst: Paddenstoelenrijk
- 200 g Wortel Herkomst: De Eerste
- 100 g Tomaat Herkomst: Organic Brothers
- 2 tl Gember (verse) Herkomst: Befair
- 1 tl Kurkuma (verse) Herkomst: Ipoki
- 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
- 170 g Udon noodles Herkomst: Miefabriek
- 2 g Zeewier crisp chili Herkomst: Clearspring
- 0.5 st Verse Thaise basilicum Herkomst: Herbio
- 400 ml Bouillon
- 2 el Olijfolie
- 2 el Sojasaus
- snufje Zout en (chili)peper
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de sjalot en knoflook. Was de champignons en snijd ze in plakjes. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Rasp de gember en de kurkuma. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook 2 minuten. Doe de gember en kurkuma erbij en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de wortel en champignons toe en bak totdat champignons een mooi bruin kleurtje krijgen. Verkruimel een deel van de zeewier erboven en blus af met kokosmelk en bouillon.
- Breng water aan de kook en kook de noodles in 12-15 minuten beetgaar. Giet af en meng op het laatste moment door de soep. Doe de laatste 2 minuten de tomaat bij de soep. Breng op smaak met sojasaus, zout en (chili)peper.
- Schenk de soep in kommen en garneer met de overgebleven zeewier crispies en Thaise basilicum.
TIP
Ook lekker met limoensap en chilivlokken voor wat extra pit. 4,1
Meet hoe goed je eet
True price -30%
Groente + 106%
Vitaliteit + 44%
CO2 eq -59%
Water + 9%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Seizoen, Gezin, Lactosevrij, Vegetarisch, Afvallen, Variatie, Vegan, 9 maanden
Voedingswaarden
Per portieEnergie690 kcal
Koolhydraten71 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet19 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout1.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe


