Tempeh saté met komkommer, broccoli en volkoren basmatirijst
Nog geen reviews
718 kcal
390 g groente

Vandaag een overheerlijke saté met tempeh. De pindakaas die wij leveren bestaat uit pinda's en een klein beetje Himalayazout. De speciaal geselecteerde pinda's worden geroosterd en vervolgens vermalen tot pindakaas. Lekker en puur. Onstaat er een laagje olie op de pindakaas? Gewoon even roeren en verder genieten! Wist je dat pinda's onder de grond groeien? Het zijn de zaadjes van de pindaplant. Na een groeiperiode van 4-5 maanden worden de pinda's geoogst.
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Snijd de tempeh in blokjes. Maak een marinade van limoensap, sojasaus, olijfolie en piri piri kruiden. Rasp de kurkuma erboven en meng met de tempeh blokjes (let op: kurkuma geeft erg af aan je handen). Zet opzij en laat de smaken intrekken.
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook 25 minuten. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
- Was de komkommer en schaaf (of snijd) hele dunne plakjes ervan. Laat marineren in een kommetje met azijn en een snuf zout.
- Verwarm een pan met een klein laagje water voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in plakjes. Kook of stoom de broccoli 8-10 minuten. Giet vervolgens het water af.
- Pel de ui en snijd in partjes. Rijg de tempeh en de ui aan een houten prikker. Verwarm olie in een bakpan en bak de tempeh goudbruin en knapperig. Bak de resterende ui los mee in de pan. Heb je nog marinade over? Giet dit dan tijdens het bakken over de tempeh.
- Verwarm de pindakaas in een steelpannetje met water totdat je een gladde, dunne saus krijgt. Voeg desgewenst nog wat piri piri kruiden aan de saus toe. Serveer de volkoren basmatirijst met de komkommer, broccoli en tempeh. Schenk de pindasaus erover.
TIP
Hou je van pit? Roer dan wat sambal (of chilivlokken) door de satésaus.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g TempehHerkomst: Bumi
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 2 tl Piri piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 1 tl Kurkuma, raspHerkomst: La Grama
- 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: amaizin
- 0.5 st Komkommer
- 1 st BroccoliHerkomst: Lexportia
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 el PindakaasHerkomst: Terrasana
- 1 el Sojasaus (of tamari)
- 2 ml Olie
- 2 el Azijn
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price + 115%
Groente + 210%
Vitaliteit + 28%
CO2 eq + 108%
Water + 1.707%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk, Glutenvrij, Lactosevrij, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie718 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker7 g
Vet34 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels19 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Pinda's