Gebakken varkensmedaillons met baby spinazie rode ui en volkoren couscous

696 kcal
250 g groente

Couscous is een typisch Marokkaans product, gemaakt van tarwe. Je kunt couscous koud of warm eten, en vrijwel alle groenten passen er goed bij. Vandaag serveren we het met varkensmedaillons, wortel en baby spinazie. Bij biologisch vlees wordt niet alleen rekening gehouden met dierenwelzijn (Beter Leven Keurmerk), maar ook met milieuaspecten. Het in standhouden van een natuurlijke kringloop is de kern van de biologische landbouw.

Gebakken varkensmedaillons met baby spinazie

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren couscous Herkomst: IDorganics
  • 25 g Rozijnen Herkomst: IDorganics
  • 200 g Varkensmedaillons Herkomst: Future Food Group
  • 1 st Rode ui Herkomst: TVA Organics
  • 400 g Wortel Herkomst: De Eerste
  • 100 g Baby spinazie Herkomst: Udea Snijderij
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie & boter
  • 1 tl Komijn
  • snufje Zout en peper

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de couscous en rozijnen in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Voeg de olijfolie en boter toe en maak op smaak met komijn, peper en zout.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de varkensmedaillons aan weerszijden bruin op een hoog vuur. Temper het vuur en bak nog 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de baby spinazie en laat goed uitlekken.
  4. Verhit olie in een wok en roerbak de ui en wortel 6-8 minuten. Voeg dan 2/3 van de baby spinazie toe en roerbak 1 minuut mee. Wanneer de baby spinazie begint te slinken breng je deze op smaak met zout en peper. De overgebleven baby spinazie gebruik je rauw voor garnering.
  5. Serveer de couscous met de gewokte groenten en de varkensmedaillons.
TIP
Heb je je wortels liever wat zachter? Dan kun je ze ook koken in plaats van bakken. Het is ook lekker om een jus te maken met een beetje mosterd en een klontje boter/
3,6
Gemiddelde van 5 reviews

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente + 98%
vita-score
Vitaliteit + 41%
co2-reduction-score
CO2 eq + 37%
water-reduction-score
Water + 77%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenGezinLekker snelEiwitrijkVariatieLactosevrijSeizoen9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie696 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker16 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit37 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Varken
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten