Gebakken varkensmedaillons met baby spinazie

Gebakken varkensmedaillons met baby spinazie rode ui en volkoren couscous

| 642 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

5,0
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Afvallen, Gezin, Lekker snel, Eiwitrijk, Variatie, Lactosevrij, Seizoen, 9 maanden
Sojabonen
Varken
Tarwe
Gluten

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 100 g Baby spinazie
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 200 g Varkensmedaillons
  • 2 st Rode uiHerkomst: Greenorganics

Zelf toevoegen

  • 3 el Bakolie
  • 1 el Sojasaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente240 g
vita-scoreVitaliteit73 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq4.540 g
water-reduction-scoreWater165,7 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng water met een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de couscous in een zeef onder de kraan, doe in een kom en giet het water erover totdat de couscous net onder water staat. Dek de kom af, na 5 minuten is de couscous mooi droog en rul.
  2. Verhit olie in een bakpan en bak de varkensmedaillons aan weerszijden bruin op een hoog vuur. Temper het vuur en bak nog 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Pel intussen de ui en snijd in partjes. Was of schil de wortel en snijd in flinterdunne plakjes. Was de baby spinazie en laat goed uitlekken.
  4. Verhit olie in een wok en roerbak de ui en wortel 4 minuten. Voeg dan 2/3 van de baby spinazie toe en roerbak 1-2 minuten mee. Wanneer de baby spinazie begint te slinken breng je deze op smaak met sojasaus, zout en peper. De overgebleven baby spinazie gebruik je rauw voor garnering.
  5. Serveer de couscous met de gewokte groenten en de varkensmedaillons.
TIPHeb je je wortels liever wat zachter? Dan kun je ze ook koken in plaats van bakken. Ook heel erg lekker met een scheutje sesamolie.

II

Ons varkensvlees komt van boer Arno in Hoogeloon. Zijn varkens krijgen stro in hun stallen, hebben drie keer zoveel stalruimte als niet-bio varkens en hebben het hele jaar door een vrije uitloop naar buiten. Ze krijgen daglicht en frisse lucht dit door een moderne stal. De varkens van Arno maken ook zelf gedurende de tijd een nest wat uniek is bij de Nederlandse varkens.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie642 kcal
Koolhydraten55 g
Suiker11 g
Vet29 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Sojabonen
Varken
Tarwe
Gluten