Tartaartje van warmgerookte zalm venkel, komkommer en dille-roomsaus

Nog geen reviews
159 kcal
200 g groente
Tartaartje van warmgerookte zalm
arrow down

Onze warmgerookte zalm wordt geleverd door Fish & More en is afkomstig uit een biologische aquacultuur in Noorwegen. De zalm wordt volgens EU-richtlijnen op biologische wijze gekweekt. Van biologisch visvoer tot optimale waterkwaliteit; het wordt allemaal gecontroleerd. Deze manier van kweken verbetert de leefomstandigheden én de smaak van de vis. De zalm combineert uitstekend met verse dille en met de frisse smaak van venkel en komkommer.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook voor de venkel. Verwijder de harde onderkant van de venkelknol, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten zacht en gaar.
  2. Schil intussen de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een lepel de zaadlijst (deze heb je niet meer nodig). Leg de komkommerhelften met de platte kant op het snijvlak en snijd in zo klein mogelijke dobbelsteentjes (brunoise). Besprenkel met azijn (of citroensap) en honing.
  3. Klop de zure room los in een kommetje. Snijd de dille fijn en roer het door de zure room (bewaar een paar takjes dille voor de garnering). Proef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet het water van de venkel af en laat afkoelen. Snijd ook de venkel in heel kleine blokjes.
  5. Snijd de zalm klein. Meng vlak voor het serveren alle ingrediënten door elkaar: komkommer, venkel en zalm. Meng met 1 eetlepel van de dille-roomsaus.
  6. Schep per persoon een deel in een kookring en druk even aan. Verwijder de vorm en garneer met een takje dille. Serveer eventueel de rest van de dille-roomsaus er apart bij.
TIP
Geen kookring? Leg dan een stukje huishoudfolie in een kom of kopje en druk daar de ingrediënten in. Draai om op een bordje. Je kunt deze amuse ook in een klein borrelglas serveren. Bouw dan in laagjes op en garneer met een takje verse dille.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
  • 1 st Komkommer
  • 150 ml Zure roomHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 10 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 125 g Warm gerookte zalmsnippersHerkomst: Marqt
Zelf toevoegen
  • 2 el Citroensap
  • 2 st Honing
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq+ 88%
water-reduction-score
Water+ 34%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie159 kcal
Koolhydraten5 g
Suiker5 g
Vet11 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit9 g
Vezels2 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Vis
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten