Tartaar met rösti en gekaramelliseerde witlof

Nog geen reviews
601 kcal
230 g groente
Tartaar met rösti
arrow down

Rösti is een aardappel gerecht dat oorspronkelijk uit Zwitserland komt. Daar wordt het voornamelijk in het Duitstalige gebied gegeten. Rösti bestaat altijd uit geraspte aardappel, waaraan je vervolgens andere ingrediënten kunt toevoegen zoals spek, ui, appel of kruiden. Vroeger aten de Zwitserse boeren de rösti als ontbijt. Wij eten de rösti vandaag met tartaar en gekaramelliseerde witlof.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Schil de aardappels en rasp grof (eventueel in de keukenmachine). Doe de aardappelrasp in een theedoek en knijp het vocht eruit. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  2. Verhit olie in een bakpan en doe de aardappelrasp in de pan, druk het geheel goed aan. Zet het vuur niet te hoog en laat afgedekt 10 minuten garen. Draai de rösti om met behulp van een bord of een platte deksel en bak ng eens 5-10 minuten zonder deksel. Zorg dat de rösti goudbruin wordt, maar niet verbrandt.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Was de witlof, snijd in vieren en verwijder de harde kern. Haal de blaadjes salie van de takjes en snijd fijn.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de witlof en ui goudbruin. Meng de salie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Doe de honing en balsamico azijn erbij en laat de ui en witlof karamelliseren.
  5. Verhit olie in een kleine bakpan en bak de tartaartjes 2-3 minuten per kant (Heb je niet zoveel bakpannen? Gebruik dan een braadpan of de bakpan van de gebakken rösti, houd de rösti even warm onder een bord).
  6. Seveer de rösti met de tartaar en gekarameliseerde witlof en ui.
TIP
Heb je nog kaas over in de koelkast? Rasp deze en meng door de aardappelrasp voor de rösti.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, vastkokendHerkomst: waog
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 3 st WitlofHerkomst: Nieuw Bonaventura
  • 5 g SalieHerkomst: Herbio
  • 200 g RundertartaarHerkomst: fresh meat company
Zelf toevoegen
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 el Olijfolie
  • 2 g Honing
  • 1 el Balsamico azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieLactosevrijGezinSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie601 kcal
Koolhydraten52 g
Suiker15 g
Vet30 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit28 g
Vezels7 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Rund

Vergelijkbare recepten