Tandoori rijst met gedroogde mango

Tandoori rijst met gedroogde mango en koriander-yoghurtsaus

| 642 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

4,5
Gemiddelde van {count} {count, plural, =0{reviews} one{review} other{reviews}}
Glutenvrij, Gezin, Variatie, Seizoen, Vegetarisch, Afvallen, 9 maanden, Specials
Paprika
Lactose
Melk
Koriander

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 el Tandoori kruidenHerkomst: cook
  • 0.5 st Sap van citroenHerkomst: Campisi
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 150 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
  • 30 g Gedroogde mangoHerkomst: Horizon
  • 1 st Gele paprikaHerkomst: Solid
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Forc

Zelf toevoegen

  • snufje Zout en peper
  • 3 el Olie

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente260 g
vita-scoreVitaliteit87 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq1.531 g
water-reduction-scoreWater246,7 l

Voorbereiding (30 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet indien nodig het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Pers het citroensap. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de ui en courgette en paprika 2-3 minuten, breng op smaak met zout en peper. Voeg de voorgekookte rijst toe en bak samen met de tandoorikruiden en het citroensap al omscheppend 3-4 minuten.
  3. Snijd de gedroogde mango kleiner. Voeg de mango toe aan de pan, roer nog een keer om een breng op smaak met zout en peper.
  4. Hak de koriander klein en schep de helft door de yoghurt, de rest strooi je over de rijst. Serveer de tandoori rijst met de koriander-yoghurtsaus.
TIPHeb je kleintjes? Houd dan de koriander apart en serveer deze zelf naar smaak over jouw gerecht.

II

Deze rijstschotel staat prachtig op tafel, met vele frisse kleuren en smaken. Het oog wilt ook wat en daarom zal dit gerecht zeker weten de hele tafel plezieren. De rijst wordt gebakken met tandoori-kruiden en citroensap, waardoor je eventjes in India waant. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie642 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker24 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit13 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Paprika
Lactose
Melk
Koriander