1 el Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
snufje Zout en (chili)peper
1 el Bakolie
Meet hoe goed je eet
Groente300 g
Vitaliteit68 Punten
CO2eq914 g
Water18,6 l
Voorbereiding (25 min)
Klik regel om deze af te strepen
Pel de ui en snijd in partjes. Was de aubergine, snijd klein en strooi zout erover. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de ui en aubergine 5 minuten op een middelhoog vuur.
Was de tomaatjes, halveer ze en voeg toe aan de pan. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg een scheutje water en de ras el hanout toe, zet het vuur laag en laat de tajine afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
Verwarm olie in een andere bakpan en bak de vegan kip stukjes in 4 minuten goudbruin en knapperig. Schep de vegan kip stukjes door de groenten.
Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een ruime kom, giet hier het kokende water bij totdat de couscous net onder water staat. Dek af en laat 5 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de volkoren couscous en vegan kip stukjes met de groenten.
TIPOok erg lekker met gedroogd fruit, zoals abrikozen, pruimen of rozijnen.
II
Voor een lekkere tajine heb je gelukkig geen speciale keuken benodigdheden nodig, een gewone braadpan voldoet prima. Met dit gerecht draai je binnen een mum van tijd een stoofschotel in elkaar waar jouw keuken heerlijk van gaat ruiken! Vandaag maken we een tajine met aubergine, gekleurde tomaten en vegan kip stukjes. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een koele, donkere plek buiten de koelkast.