Was de courgette en snijd in de lengte in vieren en daarna in stukken van 2 cm. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn.
Verhit bakolie in een diepe koekenpan en bak de ui, courgette en knoflook 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de pompoen en ras el hanout 3 minuten mee. Voeg een scheutje water toe, zet het vuur laag en laat de tajine 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met kaneelpoeder en peper.
Breng intussen water aan de kook. Doe de volkoren couscous in een ruime schaal, giet hier het kokende water bij totdat de couscous net onder water staat. Dek af en laat 10 minuten staan. Roer daarna de couscous los met een vork en meng een klein beetje olijfolie extra vierge erdoorheen.
Verwarm bakolie in een andere koekenpan en bak de vegan kebab in 4 minuten goudbruin en knapperig.
Serveer de tajine met de volkoren couscous en vegan kebab. Garneer met de sesamzaadjes.
TIPOok erg lekker met gedroogd fruit, zoals abrikozen, pruimen of rozijnen.
II
Voor een lekkere tajine heb je gelukkig geen speciale keukenbenodigdheden nodig, een gewone koekenpan voldoet prima. Met dit gerecht draai je binnen een mum van tijd een stoofschotel in elkaar, waar jouw keuken heerlijk van gaat ruiken! Vandaag maken we een tajine met pompoen, courgette en vegan kebab.