Breng het kalfsgehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en rol kleine gehaktballetjes ervan met je handen. Verhit olie in een ruime bakpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Temper daarna het vuur.
Pel intussen de ui en snijd klein. Schil of was de wortel en snijd in stukken. Snijd de prei in ringen en was grondig in een vergiet onder de kraan. Was de courgette en snijd klein.
Bak de groenten met de gehaktballetjes mee en bestrooi met de piri piri kruiden. Voeg de rozijnen toe, schenk het water erbij en laat afgedekt zachtjes stoven (circa 15-20 minuten).
Breng een pan water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
Was de verse peterselie en snijd klein. Garneer de tajine met peterselie en serveer de couscous ernaast.
TIPOok erg lekker met (geschaafde) amandelen of verse munt.
II
Vandaag staat er een heerlijk geurende tajine op het menu. Een tajine is een Marokkaanse aardewerken stoofpot, maar het is ook de naam van de stoofgerechten die ermee worden gemaakt. Vandaag maken we een tajine met onder andere courgette. Courgette heeft een neutrale smaak en is daarom heel goed te combineren met andere groenten. Heerlijk met couscous.