Verse tagliatelle met romige saus van paddenstoelen paksoi en verse basilicum
3,7
664 kcal
320 g groente
Tagliatelle is een Italiaanse pastasoort uit de regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië. De dikte van de tagliatelle kan verschillen. Wij serveren de pasta met paksoi en een romige saus van gemengde paddestoelen. Onze biologische paddestoelenmix wordt geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum.

Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Paksoi Herkomst: Puur Origine
- 300 g Gemengde paddenstoelen Herkomst: paddestoelenrijk
- 65 ml Crème fraîche Herkomst: Weerribben Zuivel
- 0.5 st Verse rode basilicum Herkomst: Herbio
- 250 g Verse tagliatelle Herkomst: Bioverde
- 2 el Olijfolie
- snufje Zout en peper
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Haal de bladeren van de paksoi los, was onder de kraan en snijd klein. Veeg de paddestoelen schoon en snijd in plakjes of scheur in repen.
- Verhit olie een bakpan en roerbak eerst het witte gedeelte van de paksoi op een hoog vuur. Voeg na 5 minuten het groene blad toe.
- Verhit een ruime bakpan met olie (of verwarm boter) en bak de paddestoelen op een middelhoog vuur goudbruin. Meng de crème fraîche erdoor en verwarm enkele minuten. Voeg de paksoi toe, proef en breng op smaak met de helft van de basilicum, zout en peper.
- Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 3-4 minuten beetgaar. Giet het water af.
- Schep alle ingrediënten door elkaar en strooi de rest van de basilicum erover.
TIP
Heb je toevalig wat kaas in huis? Dan is het lekker dit erover te raspen.3,7
Meet hoe goed je eet
True price -33%
Groente + 154%
Vitaliteit + 33%
CO2 eq -61%
Water -87%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Variatie, Specials, Seizoen
Voedingswaarden
Per portieEnergie664 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker6 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit21 g
Vezels8 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Ei
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe


