Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Variatie, Seizoen
EiGlutenLactoseMelkTarwe
Biologische ingrediënten
1 pers.2 pers.3 pers.4 pers.
200 g Gemengde paddestoelen
65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers
Zelf toevoegen
1 el Tijm
2 el Olijfolie
snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
Groente230 g
Vitaliteit79 Punten
CO2eq945 g
Water11,2 l
Voorbereiding (20 min)
Klik regel om deze af te strepen
Haal de bladeren van de paksoi los en was onder de kraan. Snijd klein. Veeg de paddestoelen schoon en snijd in plakjes of scheur in repen.
Verhit olie een bakpan en roerbak eerst het witte gedeelte van de paksoi op een hoog vuur. Voeg na 5 minuten het groene blad toe.
Verhit een ruime bakpan (of verwarm boter) met olie en bak de paddestoelen op een middelhoog vuur goudbruin. Meng de crème fraîche erdoor en verwarm enkele minuten. Voeg de paksoi toe, proef en breng op smaak met tijm, zout en peper.
Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 3-4 minuten beetgaar. Giet het water af.
Schep alle ingrediënten door elkaar. Of serveer de tagliatelle met de romige saus ernaast.
TIPOok lekker met gehalveerde cherrytomaatjes.
II
Tagliatelle is een Italiaanse pastasoort uit de regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië. De dikte van de tagliatelle kan verschillen. Wij serveren de pasta met paksoi en een romige saus van gemengde paddestoelen. Onze biologische paddestoelenmix wordt geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum.