Verse tagliatelle met romige saus van paddestoelen

Verse tagliatelle met romige saus van paddestoelen en paksoi

| 655 kcal
Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Reviews

Nog geen reviews
Vegetarisch, 9 maanden, Lekker snel, Variatie, Seizoen
Ei
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Gemengde paddestoelen
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 250 g Verse tagliatelleHerkomst: Bioverde
  • 1 st PaksoiHerkomst: Organic Brothers

Zelf toevoegen

  • 1 el Tijm
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

vegetablecounterGroente230 g
vita-scoreVitaliteit79 Punten
co2-reduction-scoreCO2eq945 g
water-reduction-scoreWater11,2 l

Voorbereiding (20 min)

Klik regel om deze af te strepen
  1. Haal de bladeren van de paksoi los en was onder de kraan. Snijd klein. Veeg de paddestoelen schoon en snijd in plakjes of scheur in repen.
  2. Verhit olie een bakpan en roerbak eerst het witte gedeelte van de paksoi op een hoog vuur. Voeg na 5 minuten het groene blad toe.
  3. Verhit een ruime bakpan (of verwarm boter) met olie en bak de paddestoelen op een middelhoog vuur goudbruin. Meng de crème fraîche erdoor en verwarm enkele minuten. Voeg de paksoi toe, proef en breng op smaak met tijm, zout en peper.
  4. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 3-4 minuten beetgaar. Giet het water af.
  5. Schep alle ingrediënten door elkaar. Of serveer de tagliatelle met de romige saus ernaast.
TIPOok lekker met gehalveerde cherrytomaatjes.

II

Tagliatelle is een Italiaanse pastasoort uit de regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië. De dikte van de tagliatelle kan verschillen. Wij serveren de pasta met paksoi en een romige saus van gemengde paddestoelen. Onze biologische paddestoelenmix wordt geleverd door 't Paddestoelenrijk in Rossum.

Voedingswaarden

(Per portie)
Energie655 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker5 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit20 g
Vezels7 g
Zout0.2 g
nutriscore-A

Allergenen informatie

Ei
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe