Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de tagliatelle in 6 minuten beetgaar. Giet het water af.
Haal de bladeren van de paksoi los, was deze en snijd het groene blad van de witte bladstelen. Snijd beide apart in grove repen. Veeg de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.
Verhit olie een bakpan en bak eerst het witte gedeelte van de paksoi. Voeg na 5 minuten het groene blad toe.
Verhit een ruime bakpan met olie en bak de paddenstoelen op een middelhoog vuur goudbruin en gaar in ongeveer 5 minuten.
Haal de blaadjes tijm van de takjes en strooi over de paddenstoelen. Meng de crème fraîche erdoor en laat goed opwarmen. Schep tenslotte tagliatelle erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de tagliatelle direct met de gebakken paksoi ernaast of erdoor.
TIPOok lekker met gehalveerde cherrytomaatjes.
II
Tagliatelle is een Italiaanse pastasoort dat oorspronkelijk komt uit de regio Emilia-Romagna, in het noorden van Italië. De dikte van de tagliatelle kan verschillen. Wij serveren de pasta met een romige saus met een mix van verschillende paddenstoelen. In het herfstseizoen vind je paddenstoelen veel in het bos.