Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10-15 minuten gaar. Giet het water af en zet afgedekt opzij.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Je kunt de stronk ook klein snijden. Kook de broccoli in 3-5 minuten beetgaar. Giet het water af en laat goed uitlekken.
Snijd de komkommer klein. Hak de dille en munt fijn. Meng de groente met de quinoa en de verse kruiden en breng op smaak met olijfolie extra vierge, peper en zout. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep dit door de salade. Snijd de overgebleven citroen in partjes.
Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de schelvisfilet samen met de citroenpartjes lichtbruin en gaar. Serveer de schelvisfilet en de citroenpartjes met de tabouleh.
TIPJe kunt de citroen ook gewoon uitknijpen over het gerecht.
II
Dit gerecht is een echte zomerse topper en hoort bijna thuis in een restaurant. We maken het alleen zo toegankelijk dat je het makkelijk thuis kunt maken. De tabouleh van quinoa maak je klaar samen met dille, munt, broccoli en komkommer. Erbij een bijzonder lekkere schelvisfilet met citroen. Fris, gezond en erg lekker. In samenwerking met Frank Fol, de Groentekok®